Minimalistická česká puzzle hra Minimal vyjde na Steamu příští pátek
zdroj: tisková zpráva

Minimalistická česká puzzle hra Minimal vyjde na Steamu příští pátek

9. 12. 2016 16:21 | Novinky | autor: Adam Homola |

Malé nezávislé české studio Gammosaur si odbude svoji premiéru na Steamu už příští pátek, a to se sympaticky vypadající logickou hrou Minimal. Název přitom nenaznačuje jen přístup k vizuální stránce hry, ale i k samotné hratelnosti. Od ní vás nebude odtrhávat a vyrušovat žádný příběh nebo jakékoliv jiné činnosti, než je samotné řešení puzzlů.

Ty jsou přitom ve svém základu až triviální, ale jak to u podobných logických her bývá, časem se dokáží proměnit v čiré peklo. Jestli to bude případ i českého Minimal teprve uvidíme, ale potenciál na to hra rozhodně má. Vývojáři do ní vměstnali 250 ručně vytvořených úrovní, všechny s jediným cílem: vyřešit hádanku založenou na barevných políčkách.

Minimal vychází z principů staré hry Lights Out, kdy jednoduše změníte barvu všech okolních políček kromě toho, na které kliknete. Postupně tak klikáte a měníte barvy kolem sebe do té doby, než se vám podaří vytvořit požadovaný obrazec.

zdroj: Archiv

Obyčejnou změnu barev tu navíc doplňuje ještě zrcadlení a blokovaná políčka, takže časem nebude vytváření obrazců tak jednoduché. Minimal vyjde 16. prosince a rozjedete ho prakticky na čemkoliv. Pro minimální nároky stačí Windows 7, Intel Core 2 Duo a integrovaná grafická karta. Doporučené jsou pak Windows 10, Intel Core i7 a Nvidia GeForce GT.

Adekvátně minimalistický je i oficiální web hry a vlastně i Twitter vývojářů. Hru najdete na Steamu pod tímto odkazem, zatím ovšem bez uvedené ceny.

Nejnovější články