Multiplayer v Mass Effect Andromeda rozšíří příběhová mise a kroganská biotička
zdroj: Vlastní foto autora

Multiplayer v Mass Effect Andromeda rozšíří příběhová mise a kroganská biotička

26. 3. 2017 10:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Asi jste si už stačili všimnout, že Mass Effect Andromeda nás v redakci příliš neoslnila (zde je sedmičková recenze). Těžko říct, zda naše dojmy vylepší zrovna přídavky do multiplayeru, i když je pravda, že v Bioware na to aspoň jdou zajímavě. Nová APEX mise jménem „Drackovi nezvěstní průzkumníci“ totiž má přímou návaznost na příběh v kampani. Do zabíjení Kettů se navíc můžete pustit v kůži nové hrdinky – kroganské biotičky s kódovým názvem „Gladiátorka“.

Andromeda svým multiplayerem, v němž na vás a vaše kolegy nabíhají vlny nepřátel, silně připomíná Mass Effect 3, což je vcelku lichotivé srovnání, zvlášť když si k tomu připočtete, že vylepšený boj je jedním z mála neoddiskutovatelných plusů nové hry. Pakliže se v budoucnu dočkáme užšího propojení módů pro jednoho a více hráčů, určitě to je jedině dobře. Odhalení i toho nejmenšího příběhového tajemstvíčka je pro mě neskonale přitažlivější, než další bedna plná křemíku nebo nových bouchaček.

zdroj: Archiv

Nová postava ostatně také vypadá celkem neotřele. Mezi nezastavitelnými mašinami na zabíjení, jimiž jsou Krogani, najdete biotiků zoufale málo. Ti, kteří existují, jsou ale extrémně hrozivými protivníky. Platí to nejen o starém známém Urdnotu Wrexovi, ale i Gladiátorce, která umí nepřátele telekineticky přitáhnout k sobě a následně jim namlátit svým obřím kladivem. Působivá kombinace elegantní manipulace a hrubé síly.

Jsem vážně zvědavý, jaká další esa si v Bioware zastrkali do rukávu a zda se některá budoucí rozšíření dotknou i samotné kampaně. I když je pravda, že ani plná ruka trumfů by nejspíš nenapravila průměrný příběh, nedostatek kreativity a otravnou MMO úkolovou strukturu, jimiž mě Andromeda nejvíc zklamala.

Nejnovější články