Na Nintendo Switch vyjde dolovací adventura SteamWorld Dig 2
zdroj: tisková zpráva

Na Nintendo Switch vyjde dolovací adventura SteamWorld Dig 2

1. 3. 2017 17:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Prokopat se co nejníž, vyhnout se pastičkám a monstrům, nahrabat si poklad. Mezi hry vyznávající tyto ctihodné pilíře můžeme zařadit Terrarii, Spelunky, nebo třeba SteamWorld Dig. Ač tahle akční adventura Ondru příliš neoslnila (viz recenze), letos v létě se dočká pokračování, nepříliš kreativně pojmenovaného SteamWorld Dig 2. Ovšem má to jeden háček. Jedinou prozatím oznámenou platformou je Nintendo Switch.

Tahle kreslená skákačka se řadí do žánru Metroidvania, což znamená, že kromě hbitých prstů využijete i paměť a orientační smysl. Průzkum vašeho rozlehlého okolí, jehož další části se vám budou časem zpřístupňovat, je jedním z hlavních taháků hry, spolu s neobvyklou estetikou kombinující Divoký západ a steampunk. Protagonistkou je koneckonců osamělá roztomilá steambotka ztracená někde v prérii a její „nečekaný společník.“

zdroj: Archiv

Všichni fandové Nintenda už můžou začít ostřit krumpáče i smysly a připravovat se na nepříjemný pocit rozdrcení všech kostí v těle obrovskou padající bednou. Další platformy by měly být oznámeny později, takže je pořád ještě dost pravděpodobné, že SteamWorld Dig 2 se nakonec protuneluje i na PC. Kromě téhle informace prozatím chybí i přesné datum vydání a očekávané cena. Tak uvidíme, s čím se studio Image & Form Games v budoucnu pochlubí.

Nejnovější články