Naughty Dog oznámili druhý díl The Last of Us
zdroj: Vlastní foto autora

Naughty Dog oznámili druhý díl The Last of Us

3. 12. 2016 20:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Bylo by nelogické, kdyby se jedna z nejlepších her, které vyšly na PS3 (a pak i na PS4) nevrátila s druhým dílem. Nebylo tedy tak šokující, když Naughty Dog na PlayStation Experience oznámili The Last of Us: Part II a doprovodili to i prvním trailerem, který si můžete prohlédnout v článku. Samozřejmě, pokud jste nedohráli první díl a plánujete to, rozhodně se na něj nedívejte. A vlastně ani nečtěte dál, protože se logicky řeší konec celé příběhové linie jedničky.

Takže, pokud jste se rozhodli podívat a číst dál (byli jste varováni), je už celkem jasné, jak jednička dopadla, což nemuselo být úplně zřejmé. Sledujeme o pár let starší Ellie a Joela, kteří se zjevně dostali ještě o několik kroků dál v na cestě „zabij, abys přežil.“

Ačkoliv vlastně v traileru mnoho nevyčteme, je v něm především velmi hutná atmosféra, v níž působí Ellie už spíš jako vyhořelý zabiják, než Ellie, jíž jsme znali z prvního dílu. A jaký je jejich vztah s Joelem po finiši jedničky? Na tyhle odpovědi si ještě nějakou chvíli počkáme, protože Naughty Dog na hře teprve začali pracovat. Datum vydání nebylo ani naznačené (je prý „hodně daleko“), takže se dá hádat, že hra asi spadne do roku 2018.

zdroj: Archiv

Jediné co víme je, že poběží na vylepšeném enginu prvního dílu. Podle Neila Druckmanna prý dokonce v jednu chvíli nebylo jasné, zda druhý díl bude, protože studio nemohlo přijít se zápletkou, která by stála za vyprávění a byla by hodná toho, aby se kvalitativně vyrovnala původní cestě Joela a Ellie. 

Nejnovější články