Nová RTS Etherium se odkazuje na Dunu a StarCraft
zdroj: tisková zpráva

Nová RTS Etherium se odkazuje na Dunu a StarCraft

26. 9. 2013 17:35 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Vedle StarCraft 2, Company of Heroes 2 a chystaného onlineového Command and Conquer dnes člověk nezakopne o mnoho solidních strategií starého střihu. Pomoct zvrátit to má nově oznámený titul Etherium. Dočkáme se v něm "masivní a futuristické real-time strategie", která kombinuje to nejlepší (a prověřené) ze svého žánru. Na hře pracuje pařížské studio Tindalos, autoři online strategie Stellar Impact.

Půdorys Etheria za mnohé vděčí StarCraftu a Duně – i zde dojde na trojici impérií, které spolu zápolí o kontrolu nad planetou, jenž obsahuje magickou surovinu Etherium. Jednotlivé strany budou samozřejmě asymetricky odlišeny: někdo má třeba ovládat počasí, jiný zase rekognoskaci oponenta (jak to bude fungovat, však není úplně jasné).

Nelineární mise nabídnou archetypální hratelnost RTS včetně správy surovin, expanze a závěrečného přečíslení oponenta. Konkrétněji v nich dojde na postupné dobývání planety i obranu již získaných sektorů.

Je Etherium alespoň v něčem trochu inovační? Inu, vývojáři slibují jedinečný systém dynamického vývoje počasí. Protože simulované počasí je přece přesně to, co dodnes v RTS chybělo. V jejich vizi bude možné schovat svůj postup do písečných bouří nebo překročit s tanky zamrzlou řeku. Jeden by sice mohl namítnout, že totéž už skýtal C&C: Tiberian Sun... ale nevadí. Novinkou totiž je, že impéria budou moct počasí do určité míry ovládat a tak využít pro svou obranu či útok.

Etherium působí jako tradiční RTS, kterých bylo před dekádou dvanáct do tuctu. Dnes jejich řady však notně prořídli, na což Focus zjevně sází. Titul míří na PC a dorazí prý v červnu 2014.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články