Nový update přidává do Doomu arkádový mód i novinky pro multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Nový update přidává do Doomu arkádový mód i novinky pro multiplayer

21. 10. 2016 14:03 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Letošní Doom je dost příjemná oldschool střílečka, plná frenetického dštění kulek, brutálního boje zblízka a neustálého pohybu. A ode dneška bude ještě příjemnější, protože vývojáři si pro všechny hráče připravili čtvrtý update zdarma, který toho do singleplayeru, multiplayeru i možností hráčské tvorby přináší tolik, že by to možná vydalo i na placené DLC. 

Prvním velkým přídavkem je arkádový mód pro hru jednoho hráče. Ten celou kampaň transformuje v soutěž o to, kdo si vším tím masakrováním démonů, sbíráním bonusů a stylovými triky vyslouží co nejvíc bodíků. Mód vám odemkne všechny zbraně a vylepšení, takže si svého mariňáka můžete upravit přesně podle libosti a rozpoutat v pekle hotové peklo.

„No dobře, ale to je prostě jedna a ta samá kampaň s celkem malou úpravou,“ brblají někteří z vás, a vlastně mají docela pravdu. Těžko se ovšem rozčilovat nad přídavkem dvou zbrusu nových módů ve hře více hráčů, zvlášť když oba zní poměrně zajímavě. Prowler vs. Marine postaví mariňáky do boje proti krvežíznivým netvorům ovládaným jinými hráči.

Je v tom háček? Samozřejmě. Když některý voják zemře, sám se přemění ve zrůdu a bude nahánět svoje dosavadní kolegy. A Bloodrush je mód založený na klasickém free-for-all, ale s tím podstatným rozdílem, že každému hráči postupně odtikává životní energie. Doplňuje si ji samozřejmě zabíjením ostatních a musí dávat pozor, aby sám neumíral, protože o to rychleji se mu bude krátit čas.

zdroj: Archiv

Další úlitbou milovníkům starých časů je řada přidaných možností při tvorbě vlastních map. Odteď můžete ve svých kreacích využívat prvky původních her, včetně prostředí, příšer a tak dále. Nový Doom prostě rozhodně respektuje svoje úctyhodné dědictví, a update číslo čtyři to jenom potvrzuje.

Nejnovější články