RPG tahovka Warhammer Quest vyjde v lednu i na PC
zdroj: tisková zpráva

RPG tahovka Warhammer Quest vyjde v lednu i na PC

15. 12. 2014 18:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jestli patříte mezi příznivce tahových strategií a máte Android nebo iOS zařízení, možná jste už vyzkoušeli povedený Warhammer Quest. Ve hře vedete partičku dobrodruhů na dlouhé grindovací cestě kobkami, kterou narušují návštěvy města, kde nabíráte nové úkoly, prodáváte kořist a kupujete si novou výbavu. Povedený tahový systém doplňuje solidní potenciál rozvoje postav a nijak drastický systém mikrotransakcí, takže výsledek byl už v mobilní verzi zábavný. A to samé lze čekat i od verzí pro PC a Mac.

Je třeba říci, že to, co fungovalo na mobilních platformách, nemusí vždy v plné míře fungovat na PC. V případě Warhammer Quest ale může občasné hraní ve vlaku či čekárně klidně vystřídat půlhodinové třískání skřetů, trollů a krys na PC.

Mikrotransakce v původní hře byly v původní verzi nastavené správně - nikdy jsem necítil, že mám nůž na krku, abych si koupil další či nutně rychlejší postup hrou za reálné peníze. Herní zlaťáky šly vždy nagrindovat, aniž bych měl pocit, že se mě tvůrci snaží trestat a k nákupu za reálné peníze donutit.

Na druhou stranu ale tvůrci nabízí možnost dokoupit si za peníze k základní hře bonusové mise a povolání, což mi při ceně základní hry 15 eur přijde přestřelené - přeci jenom jde o prostý port, který navíc obsahuje pouze balíček s nepřáteli Vampires and Zombies.

Pokud byste navíc chtěli i další balíčky, v nichž najdete nekromancery a kostlivce, další tři hrdiny (v základní verzi jsou čtyři) a pět extra zbraní, musíte si rovnou pořídit Deluxe edici za 28 euro. Jasně, nabízí sice obsah navíc v hodnotě 25 eur nad cenu klasické edice, ale chtít za hru jako Warhammer Quest takové peníze je přímo neřest.

Na úvahu, jestli do zábavné, ale ne zase tak výjimečné tahovky ze známého světa investovat, máte ale dost času, protože na Steamu hra vyjde až 7. ledna.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články