RPG Talesinger vás zavede do Walesu v době železné
zdroj: tisková zpráva

RPG Talesinger vás zavede do Walesu v době železné

21. 2. 2017 16:34 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Studio Quantum Soup najdete v severním Walesu a tak není divu, že vás jejich prvotina Talesinger zavede do toho samého regionu. Ocitnete se zde ovšem pár tisíc let zpátky, v době železné, kdy místní keltské kmeny čelili římské invazi. Hlavní hrdinkou hry je bardka Gwen, která se snaží proti Římanům bojovat, nikoliv však zbraní, ale dá se říci, že propagandou. 

Gwen není válečnice, ale vypravěčka. Její cesta vede skrze sjednocení rozhádaných keltských kmenů, aby se společně postavili hrozbě Říma. Nebojujete, ale jednotlivé náčelníky a válečníky svými písněmi inspirujete, přesvědčujete a případně i zostuzujete, aby se přidali k celospolečenskému zájmu, jímž je odpor vůči invazi.

K dispozici budete mít tři druhy magie. První se váže ke schopnosti barda hrát, čímž inspirujete své posluchače a nadchnete je příběhem. Druhou možností je Vate, role zákonodárce, která jde na řadu, když potřebujete Kelty přesvědčit dle litery zákona. Posledním typem je druidský spiritualismus, který vám umožní komunikovat s duchy přírody.

zdroj: Archiv

O moc víc o hře nevíme. Žánrově jde o RPG s prvky adventury, kdy musíte chodit po Walesu, mluvit s duchy, podporovat národní jednotu, posilovat bojovnost Keltů a když bude třeba, ty náčelníky, kteří nechtějí spolupracovat, prostě skrze své příběhy či zákony, zbavíte moci. Talesinger vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články