Singl Miner Wars 2081 lze konečně hrát offline
zdroj: tisková zpráva

Singl Miner Wars 2081 lze konečně hrát offline

21. 1. 2013 15:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po skoro dvou měsících od vydání československé vesmírné akce Miner Wars 2081 dnes šéf týmu Marek Rosa oznámil, že se skrze všemožné distribuční kanály podařilo prodat přes 50 tisíc kusů hry. Je to prý mnohem více, než tvůrci z Keen Software čekali, takže na místě je v tom případě asi gratulace, no a kdo chce, může se trošičku nadmout pýchou, že tento tuzemský projekt žne úspěch. Pro majitele hry, současné, ale i budoucí, jsou však mnohem podstatnější informace o opravách, úpravách a přídavcích, kterých se hra dnes dočkala nebo v blízké budoucnosti dočká.

Dnes vydaný patch například umožňuje hrát singleplayerovou kampaň hry bez nutnosti být připojen k internetu a zalogovaný na Miner Wars serverech, což je funkcionalita, po které volalo nezanedbatelné množství hráčů (včetně mě). Ode dneška jsou volitelnou součástí instalace hry také dva přídavky – první umožní po stisku Ctrl + F1 ve hře zapínání a vypínání cheatů, druhý má podobu multiplayerového 2,5 D addonu v podobě deathmatch map v jiné, než tradiční perspektivě. Patch samozřejmě opravuje řadu chybek, které byly tvůrcům nahlášeny a podrobně rozepsané je najdete na této stránce. Oprava jednoho z nejpalčivějších problémů hry, nízkého frameratu i na počítačích, co splňují bez problémů požadavky hry na hardware, je však teprve v řešení. Oč jde?

Jak Marek Rosa upozorňuje, problém identifikovali na sestavách vybavených integrovanou grafickou kartou a normální, klidně výkonnou, grafickou kartou. Hra by za ideální situace měla používat ovladače výkonnější grafické karty, ale nedělá to. Na definitivním řešení se prý pracuje, ale prozatímní spočívá ve vypnutí integrované grafické karty v BIOSu. Jak přitom máte postupovat, se dozvíte na této stránce.

Marek Rosa v současné době pracuje na design dokumentu pro jiný, zatím neohlášený, projekt Keen Software, dále zmiňuje, že se pracuje na přepisování renderovacího enginu z XNA pod Direct X a obecně slibuje pro Miner Wars 2081 další optimalizace. Takže, potenciálně samé dobré zprávy. A na vás mám záludnou otázku: jestli patříte mezi těch 50 tisíc hráčů, co si Miner Wars 2081 koupilo, jak se vám hra pozdává?

Nejnovější články