Tvůrci Diablo III a Rogue Legacy představují tahovku Duelyst
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Diablo III a Rogue Legacy představují tahovku Duelyst

10. 3. 2014 19:38 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Propouštění v týmech a studiích po dokončení projektů nebo dobrovolný odchod vývojářů nevidím nutně jako zlo či negativní věc, jakkoli to bývá pro spoustu vývojářů jistě obtížné období. Spousta z nich totiž následně založí své vlastní studio, což pro mě znamená možnost, že vznikne další zajímavá hra. Příkladem, kterého se v této chvíli chytnu, abych podpořil relevantnost mé hypotézy, je studio Counterplay Games. Založili ho vývojáři Diablo III, Rogue Legacy nebo Ratchet & Clank her a nyní se pokouší o úspěch na Kickstarteru s projektem zvaným Duelyst.

Krom nádherných artworků mě na Duelyst upoutal zejména koncept svižných taktických tahových bitev dvou jednotek v uzavřené aréně, jejichž složení má v ruce hráč. Nejde samozřejmě o nic převratného a světoborného, ale když se podaří načrtnutý koncept zrealizovat pořádně, mohl by se z Duelyst vyloupnout typický zloděj času ve stylu "ještě jeden tah/souboj a jdu spát".

Duelyst vychází z deskové hry, kterou si tvůrci sestavili pro vlastní zábavu, a nyní se ji rozhodli předělat do podoby hry virtuální. Důraz kladou na velké množství dostupných jednotek s různými schopnostmi a kouzly, které byste si měli skládat podle zamýšlené bojové strategie a rozložení sil soupeře. V samotné bitvě budou hrát roli nejenom vybrané jednotky a jejich skilly, ale též rozmístění.

V základní verzi hry budou jednotky rozděleny do pěti frakcí a žádná bitva by neměla trvat déle než půl hodinky maximálně. Dva ze čtveřice základních herních módů mají ostatně limit 90 sekund na tah, aby multiplayerové bitky netrvaly dvacet let. Bez limitu je pouze singleplayerový a tréninkový mód, který rovněž podporuje hru přes email. A to je v zásadě všechno, co byste měli o Duelyst vědět.

...

Podrobnosti o jednotlivých módech najdete společně s dalšími informacemi o pětici frakcí nebo popisem zkušeností vývojářů na Kickstarter stránce. Duelyst ovšem nemusíte podpořit jenom přes Kickstarter, hru si můžete dopředu zaplatit přes PayPal přímo na její homepage. Ale ono je to prašť jako uhoď.

Duelyst by měla vyjít pro PC a Mac ve čtvrtém kvartále tohoto roku a mě nyní čeká obtížné rozhodování jestli tvůrce podpořit už nyní, nebo počkat až hra na podzim či v zimě vyjde v dokončené podobě. Že by se jim požadovaných 68 tisíc babek nepodařilo kvůli mému váhání vybrat, se nezdá. Vždyť jen těsně po spuštění kampaně už se jim podařilo vybrat přes 26 % z cílové částky. Tohle bude spíš rychlý proces...

Nejnovější články