V akčním RPG Dauntless půjdete ve čtyřčlenném týmu lovit překrásné nepřátele a létat na obrovském kladivu
zdroj: tisková zpráva

V akčním RPG Dauntless půjdete ve čtyřčlenném týmu lovit překrásné nepřátele a létat na obrovském kladivu

3. 12. 2016 16:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Popadnout sekeru nebo meč a se skupinou kamarádů vyrazit na lov obřích nestvůr, které samotnou svou existencí ohrožují tento svět. Tak vypadá každodenní realita v akčním RPG Dauntless. Vytvoříte až čtyřčlenný tým, vykováte si vybavení, a pak už vás čeká kooperativní likvidace zmíněných velkých potvor, kterým se lokálně říká behemoti.

Narazíte na velké ještěrky, divné gryfy, zuřivé nosorožce a pravděpodobně i ledacos dalšího. Zní to strašidelně? Jistě. Ale co byste neudělali pro svou ohroženou vlast, zvlášť když ji tvoří úžasně epické létající ostrovy s vodopády, řítícími se do nekonečné prázdnoty, které se navíc v průběhu hry pohybují, a celé to podkresluje epická hudba, jak dokazuje trailer.

zdroj: Archiv

Když jsem video viděl poprvé, připadal jsem si jako na emocionální horské dráze. Nejdřív ze všeho přišel posměch nad absurdní velikostí zbraní, které musí vážit dvakrát tolik, co samotní hrdinové. Poté jemný dotek úzkosti, když jsem pochopil, že v krásně poetickém lese něco číhá. Pak dětinské nadšení z toho, že tu můžete létat na svém vlastním kladivu. A nakonec čiré zděšení, když se objevil behemot. Ne proto, že by snad byl příliš děsivý. Právě naopak – byl moc pěkný, majestátní a vůbec se mi nelíbila představa, že ho ti arogantní panďuláci rozsekají svými otravně obřími čepelemi. Kdo hrál Shadow of the Colossus, moc dobře ví, o čem mluvím.

Kdyby Dauntless dosáhla podobné kvalitativní úrovně, jako tato oprávněně legendární japonská hra, fanoušci kooperativního multiplayeru by se určitě nezlobili. Pokud k nim patříte, nezbývá vám nic jiného, než netrpělivě vyhlížet vydání někdy v roce 2017. Případně si z doby čekání můžete nějaký ten měsíc uříznout a zapsat se do uzavřené bety

Nejnovější články