V noirové detektivce Bear With Me vyšetřujete případ ztraceného chlapce s pomocí plyšového medvěda
zdroj: Vlastní foto autora

V noirové detektivce Bear With Me vyšetřujete případ ztraceného chlapce s pomocí plyšového medvěda

14. 7. 2016 10:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Chorvatské studio Exordium Games se rozhodně nebojí experimentů, což dokazuje jejich adventura Bear With Me. Hrajete v ní za desetiletou dívku Amber, která se kvůli nočním můrám vzbudí uprostřed noci a zjistí, že její bráška Flint zmizel. S pomocí Teda E. Beara, nabručeného soukromého detektiva a plyšového medvěda v jedné osobě, se vydává po Flintově stopě. Prvním krokem je vyslechnout všechny možné svědky a podezřelé, což znamená hračky a imaginární společníky po celém temném domě.

Bear With Me sice nese spoustu prvků, kvůli kterým byste si řekli, že jde o hru pro děti, ale ve skutečnosti balancuje někde mezi noirovým dramatem a úsměvnou alegorií. Konverzace mezi Amber a medvědem, stejně jako interakce s obyvateli, bude plná popkulturních narážek a vtipů, přičemž sám Ted by měl být tím správným noirovým soukromým očkem s cynickým pohledem na svět.

Žánrově je Bear With Me adventura s nelineárním průběhem hraní, protože během konverzací můžete volbou odpovědí měnit další vyprávění. Napětí do příběhu dodá i tajemný Rudý muž, který po celém městě zakládá požáry, a nyní je podle svědků v domě a jde po Amber. Podle traileru je jasné, že se hra nebude snažit o přímočarou taškařici, ale spíš chytrou nápodobu tradičních detektivek drsné školy ve velmi netradičním zasazení.

zdroj: Archiv

Kromě dialogů budete řešit řadu hádanek a puzzlů, přičemž autoři slibují, že místní systém nápovědy zabrání frustrujícímu lovení pixelů ve snaze přijít na to, jak se posunout dál. Bear With Me vypadá originálně a nápaditě. Zda dostojí svým ambicím, zjistíme 8. srpna, kdy hra vychází na PC.

Nejnovější články