Z plošinovky Odallus: The Dark Call temná fantasy jen prýští
zdroj: tisková zpráva

Z plošinovky Odallus: The Dark Call temná fantasy jen prýští

4. 11. 2014 16:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Brazilské studio JoyMasher má na svědomí povedenou retro akci Oniken a ani ve svém dalším počinu s názvem Odallus: The Dark Call se retro stylizace nevzdává. Odallus si bere hodně z Castlevanie, ale nekompromisní akci a prolézání 2D prostředí balí do vlastního temného světa, z nějž sálají zmar a beznaděj.

Odallus: The Dark Call se odehrává ve světě bez bohů. Následné vakuum se rozhodli zaplnit vládci právoplatní i samozvaní a vlna válek zdevastovala celý známý prostor. Ze všech rádobyvládců se dostal na piedestal zrovinka chlapík, který vládne temnými silami, na jeho povel démoni salutují a monstra metají kozelce. Takže je na Haggisovi (ne, není to nadívaný ovčí žaludek), bývalém vojákovi, aby se chopil meče a vydal se temného vládce zastavit.

Uznávám, zápletka není originální, ale Odallus boduje zejména atmosférou. Hra mi evokuje třeba Cookovu Černou legii nebo mangu či anime Berserk.

zdroj: Archiv

Nejen atmosférou je ale živ člověk. Zábavně působí i herní systém. Nejde jen o akci, ale i prozkoumávání světa, hledání správné cesty, řešení puzzlů a vybavování Haggise novými zbraněmi, který se zřejmě musí obejít bez kouzel.

Hra původně měla vyjít v polovině letošního roku, jak ostatně tvrdila úspěšná kampaň na IndieGoGo a také Steam Greenlight. Tvůrci ale nabrali zpoždění a proto až nyní studio oznámilo, že nabízí hru k předobjednávce, přičemž vydání se chystá během pár měsíců. Prozatím si můžete vyzkoušet demo (pozor, odkaz přímo na soubor) staré verze hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články