Vychází LEVEL 233 s plnou hrou Red Orchestra 2
zdroj: tisková zpráva

Vychází LEVEL 233 s plnou hrou Red Orchestra 2

23. 8. 2013 18:38 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Když jsme před více jak třemi měsíci přebírali vydávání časopisu LEVEL, říkali jsme si, že první tři čísla budou nejdůležitější, jak z hlediska ohlasu čtenářů, tak s ohledem na stabilizaci celého magazínu. Nyní vychází třetí „nový LEVEL“ a aniž bychom chtěli předbíhat, vše zatím probíhá nad očekávání dobře, což musíme už po několikáté poděkovat právě vám, kteří si LEVEL pravidelně kupujete. Doufáme, že číslo 233, které je ode dneška k dostání v České republice a od pondělka příštího týdne i na Slovensku, vás zaujme nejen cenou 99 Kč / 4.99 Euro, ale i obsahem. Pojďme se na něj tedy nyní podívat podrobněji.

Už na obálce zjistíte, že plnou hrou, přiloženou k Levelu 233, je vynikající 3D akce Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, o které svého času Tomáš Jung napsal v recenzi na Games.cz, že jde o „milník v historii multiplayerových stříleček“. Hra se od svého vydání dočkala opravení většiny bugů a dnes ji můžeme s klidným srdcem doporučit každému, kdo hledá ve hrách skvěle vyváženou dávku realismu a zábavy.

Hlavní motiv obálky ale obstarala úplně jiná hra – příchod Saints Row IV naznačuje, že po dvou klidných měsících se herní scéna opět probudila a vydavatelé na nás začínají chrlit první hity pro nadcházející vánoční sezónu. Vedle recenze čtvrtého dílu šíleného Saints Row, kterou doplňuje i téma Michala Němce, tak nový LEVEL vynáší verdikty nad hrami jako Shadowrun Returns, Divinity: Dragon Commander, Splinter Cell: Blacklist, Payday 2 nebo The Bureau: XCOM Declassified.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejdelším článkem v Levelu 233 je ale velké téma Aleše Smutného, které vás seznámí s bohatou a zajímavou historii fenoménu jménem Shadowrun. Na základě našich redakčních testů můžeme potvrdit, že jde o zábavné čtení i pro lidi, kteří o Shadowrunu slyší poprvé až při příležitosti vydání Shadowrun Returns, a to nejen proto, že je text doplněn naším původním rozhovorem s otcem celého světa, Jordanem Weismanem.

Tradiční hlavní rozhovor aktuálního Levelu pak tradičně obstaral Pavel Dobrovský. Tentokrát jsme zalovili v zahraničních vodách a po Deanu Hallovi a Martinu Klímovi došla řada na Konrada Tomaszkiewitze – šéfa vývoje Zaklínače 3 v polském studiu CD Projekt RED.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

A do zahraničí jsme se vypravili i v dalším tématu. V něm se Alina Holušová věnuje budoucnosti i současnosti firmy Wargaming, která se po úspěchu World of Tanks chystá na několik dalších útoků na hráčské peněženky. To Dota 2 už mezitím udeřila plnou silou a Aleš Smutný s ní během posledního měsíce strávil mnoho desítek hodin. Z pohledu hráče, který s Dotou začíná od prvních krůčku, vás seznámí nejen s herními zážitky, ale i se zkušenostmi s komunitou a vůbec s celým světem kolem téhle populární hry.

Vedle tradičních komentářů od Dana Vávry, Michala Rybky, Honzy Herodese a Lukáše Macury se v Levelu 233 samozřejmě nalézá i tradiční rubrika Dílna, kterou jste si, soudě podle většiny ohlasů, za první tři měsíce značně oblíbili. Martin Bach vás v ní seznámí se zajímavým přístupem pražského studia Grip Games k vývoji her v článku s příznačným názvem „S nohama na zemi“. Michal Rybka vás pak upozorní na několik výukových her, pomocí kterých můžete zkouše proniknout do základů programování. A konečně, nechybí ani sloupek Radka Friedricha a profil mladého začínajícího studia, ve kterém Honza Horčík vyzpovídal tento měsíc firmu Arcen Games.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Na pomezí retro a hardwarové rubriky se rozprostírá článek Michala Rybka o podivných neúspěšných počítačích a v samotném retru si pak náš redakční „retronaut“ Pavel Dobrovský zahraje společně s vámi Battle Chess a podívá se na příběh vývoje hry, bez které bychom dnes zřejmě neměli sérii Halo. S hrami, které ovlivnily jeho osobní vývoj, vás seznámí autor Dishonored Harvey Smith a Tomáš Šulc vás o pár stránek dál provede výběrem grafické karty pro váš počítač.

Podrobný obsah Levelu 233 najdete na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a redakci Levelu, ale rovněž si zde můžete aktivovat plnou hru, jak se dozvíte na straně 11. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Snad se vám LEVEL 233 bude líbit, těšíme se na vaše reakce a připomínky.

Nejnovější články