Arma Mobile Ops převádí taktickou vrstvu Army do strategické mobilní hry
zdroj: tisková zpráva

Arma Mobile Ops převádí taktickou vrstvu Army do strategické mobilní hry

1. 7. 2016 17:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Po několikatýdenním období tzv. soft launche, tedy postupného spuštění hry v některých regionech, se Arma Mobile Ops dočkala svého celosvětového ostrého spuštění. Novinku českého studia Bohemia Interactive si můžete stáhnout na mobilní zařízení s operačním systémem Android či iOS a začít válčit, tentokrát ovšem v ryzí strategii. Arma Mobile Ops totiž není klasickou hrou série, kde byste se v pohledu z první či třetí osoby pustili na bojiště v roli jednoho vojáka. Tentokrát si zahrajete na velitele základny.

Arma Mobile Ops je free to play akční strategie, kde je vaším úkolem vybudovat a spravovat vojenskou základnu, chránit ji před útoky zvenčí, postupně shromáždit vlastní vojenskou sílu a nakonec napadnout některou z nepřátelských základen.

Zároveň musíte také sbírat a starat se o suroviny, díky kterým si lze vylepšit základnu a odemknout si lepší budovy i jednotky. Ty se dělí do několika kategorií od pěchoty, přes obrněná vozidla, letouny, až po drony. Přeživší jednotky se v soubojích zocelují a tak se jim časem zlepšují statistiky.

Ve hře je i singleplayerová příběhová kampaň, ale o dlouhodobou zábavu se zřejmě postará PvP multiplayer, kde si s ostatními hráči vzájemně napadáte základny, předháníte se v online žebříčcích, formujete ligy, dostáváte odměny apod.

Arma Mobile Ops si zahrajete na poměrně široké škále zařízení: bude vám k tomu stačit Android 4.3 nebo vyšší, případně iOS 8.0 nebo vyšší. Podle stránky na Google Play obsahuje hra mikrotransakce začínající na 150 Kč a končící až u 3000 Kč.

zdroj: Archiv

Sami vývojáři v tiskové zprávě upozorňují, že hru si mohou užít všichni bez nutnosti platit a mikrotransakce slouží pouze k přeskočení klasického čekání na dostavení budovy. Tedy mechanika dobře známá z jiných mobilních her podobného ražení. Za zmínku také stojí, že Arma Mobile Ops vyžaduje neustále aktivní internetové připojení.

Uživatelské recenze i hodnocení má hra zatím převážně pozitivní s tím, že má jít podle některých hráčů jen o obyčejnou kopírku Clash of Clans a z nějakého důvodu vadí pár hráčům i absence češtiny. Na druhé straně hra zatím sklízí převážně maximální možné uživatelské hodnocení a v současné chvíli má na Google Play hodnocení 4,1/5 a na App Store 4,5/5. Vlastní názor si na ni ale můžete udělat sami poměrně rychle, hra je free to play a na Google Play ji najdete pod tímto odkazem, na App Store zase tady.

Nejnovější články