Heroes of the Storm rozšířil blademaster Samuro, Brawl mód a voicechat v Battle.netu
zdroj: tisková zpráva

Heroes of the Storm rozšířil blademaster Samuro, Brawl mód a voicechat v Battle.netu

21. 10. 2016 15:13 | Preview | autor: Adam Homola |

Sedmapadesátým hrdinou do MOBA hry Heroes of the Storm je Samuro, poslední blademaster z klanu Burning Blade. Po nedávném Gul’danovi jde tak o dalšího, v pořadí už čtvrtého orka, který rozšířil řady hrdinů. Samuro spadá do kategorie assassínů a jeho silnou stránkou je především nepředvídatelnost a schopnost nepřátele zmást. Zároveň jde ale o jednoho z obtížnějších hrdinů a tak bude chvíli trvat, než se naučíte perfektně Samura ovládat.

Šikovně zní už pasivní vlastnost Advacing Strike, díky níž je po každém úspěšném zasažení nepřátelského hrdiny Samurův pohyb na pár vteřin rychlejší. Na předních liniích se tak můžete díky Advancing Strike pohybovat poměrně rychle a v lepším případě tak lze i dostihnout a dorazit načaté hrdiny, kteří nevládnou teleportem, či jinou schopností zrychlující pohyb.

Hlavní schopností, na které celý hrdina stojí a padá, je Mirror Image. Ta vytvoří dvě kopie Samura, automaticky útočící na nepřátele. Kopie způsobují nepřátelům menší poškození a také méně vydrží, nicméně vypadají identicky jako Samuro. Nepřátelé tak musí odhadovat který Samuro je pravý a co jsou jen kopie.

zdroj: Archiv

Samuro bohužel nevládne žádnou vlastní léčivou schopností, tudíž je perfektní zvládnutí Mirror Image zásadní. Nepřátele se tím naučíte zmást a ideálně je přesvědčíte k útoku na některou z kopií, zatímco vy jste v relativním bezpečí. Obě kopie mohou dělat téměř všechno jako vy, jen nemohou například zabírat úkoly na mapě. Mohou se tak ale tvářit a tak lze nepřítele nalákat na jednu z kopií, která se tváří že zabírá draka na mapě Dragon Shire, zatímco vy ho pak překvapíte z přilehlého křoví.

Schopnost Critical Strike se může pro změnu pochlubit dvěma stavy. Ve svém pasivním stavu garantuje bonusové poškození jednou za několik útoků. Zatímco po aktivaci garantuje ještě větší bonusové poškození, ovšem jen na příští útok. Vtip je v tom, že obou stavů mohou využívat i kopie z Mirror Image a tak může být v některých situacích správné načasování kombinace Mirror Image a Critical Strike klíčové.

Neméně důležitou schopností je i Wind Walk, garantující okamžité zneviditelnění, rychlejší pohyb a možnost procházet skrze jiné hrdiny. Nikdo vás tak nezablokuje a pokud nemáte WW zrovna na cooldownu, dostanete se díky němu prakticky z jakékoliv šlamastiky. V první vteřině po aktivaci WW je navíc Samuro neodhalitelný a to i v případě, kdy od nepřítele schytá ránu.

zdroj: Archiv

První heroickou schopností Samura je všeříkající Bladestorm, kdy v malém okruhu kolem sebe spustí masakr a porcuje všechno, co mu přijde pod čepel. Během Bladestormu je navíc Samuro nezastavitelný. Druhou a mnohem zajímavější heroickou schopností je Illusion Master. Ta vám umožní přímé ovládání obou vašich kopií, podobně jako můžete ovládat The Lost Vikings. Vedle přímého ovládání kopií si ještě s kteroukoliv z nich můžete vyměnit místo, bez ohledu na vzdálenost. Ideální pro dorážení prchajících nepřátel, nebo naopak pro váš únik.

Samuro by měl dobře fungovat ve spolupráci například s Abathurem, Auriel, nebo třeba s ETC a jeho Mosh Pitem. Velmi zranitelný je ale třeba proti Kael’Thasovi, Malfurionovi, nebo Lunaře. Na Samura už nemusíte v Heroes of the Storm nijak dlouho čekat, po krátkém testu na PTR se dostal do plné verze hry tuto středu, takže pokud máte našetřeny zlaťáky, nebo chcete investovat reálné peníze, může být nový hrdina váš.

Zajímavým zákulisním detailem je fakt, že Samuro byl vůbec prvním hrdinou, kterého vývojáři při Heroes of the Storm vytvořili. Do hry se ale dostal až teď, po několika kompletních předělávkách a vedle toho, že ho výtvarný ředitel Blizzardu Sam Didier nakreslil na tomto videu, ho sám i nadaboval.

Heroes Brawl

Už minulý BlizzCon slíbený mód Aréna se do hry dostal teprve teď, pod novým názvem Heroes Brawl. Jde v podstatě o variaci na Tavern Brawl z Hearthstone, či Weekly Brawl z Overwatch. Tedy speciální mód s neustále se měnícími nestandardními pravidly, unikátními mapami a nastavením, jaké v běžných módech nenajdete.

V Heroes Brawl najdete tři různé typy bojišť, mutátory, arény a bojiště s jednou lajnou, všechno specificky vytvořené pro nový mód. Speciální Arény zde reprezentuje například Punisher Arena, kde získáváte body zabíjením nepřátelských hrdinů a Punisherů. Vyhrává tým, který se jako první dostane na 100 bodů. V Temple Arena zase zabíráte chrámy a pomocí jejich paprsků ničíte nepřátelský Core, ostatně tak jako na mapě Sky Temple. A nakonec v Garden Arena zabíjíte Garden Terrory a Shamblery a sbíráte semínka. Opět zde platí, že vyhrává tým se 100 semeny.

zdroj: Archiv

Dalším oživením jsou Mutátory, které zde suplují různá nestandardní pravidla. Vývojáři je na webu všechny ještě neoznámili, ale prý jich mají v záloze velkou spoustu a za nedlouho se o nich dozvíme. V Heroes Brawl toho bude standardního pomálu a odlišný bude i samotný výběr hrdinů. Zatímco některé brawly budou fungovat na bázi výběru z předpřipravené skupinky několika hrdinů, jiné vám rovnou přidělí jednoho konkrétního hrdinu. A někdy dojde i na kompletně náhodný výběr.

Za ten velký prvek náhody a potýkání se s podivnými a nestandardními pravidly budete ale také adekvátně oceněni. Stačí se týdně zúčastnit tří brawlů a už se můžete těšit na unikátní odměny a nemalé množství zlaťáků. Heroes Brawl je tak zajímavý způsob, jak oživit hru skrze neustále se měnící a zvláštní pravidla, která samozřejmě v klasických módech nenajdete.

Blizzard Voice

Poslední novinkou, která v obohatila Heroes of the Storm a vlastně celý Battle.net obecně, je nová funkce Blizzard Voice. Jde o dříve oznámenou a dlouho potřebnou funkci hlasové komunikace nezávislé na konkrétních hrách. Některé hry od Blizzardu totiž svoji vlastní hlasovou komunikaci mají (např. Overwatch), některé ne (např. Heroes of the Storm).

V sociálním menu Battle.netu si stačí nově jen vytvořit nový kanál („Create a Channel“) a pozvat do něj přátele, se kterými si chcete povídat. I oni mají možnost přizvat do kanálu další účastníky, stejně jako je může kdokoliv odstranit.

Tvůrci se chlubí vysokou kvalitou zvuku, skvělou stabilitou a širokými možnostmi nastavení. Praktický je i samotný fakt, že kvůli voice chatu nemusíte řešit žádnou jinou aplikaci – všechno funguje v rámci desktopové aplikace Battle.net, kterou již nejspíš používáte. Blizzard Voice nemusíte nijak zvlášť instalovat ani stahovat, stačí spustit Battle.net, který by se vám měl už sám aktualizovat.

Nejnovější články