Inovace v Gears of War 2
zdroj: tisková zpráva

Inovace v Gears of War 2

14. 5. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Lidé si jedou vyzkoušet zbraň proti Locustům: jakých změn oproti jedničce si lze po cestě všimnout? + 4 OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Od konce prvního dílu uplynulo šest měsíců, planeta Sera se stále hemží otravnými Locusty a správný tvrďák Marcus Fenix s týmem Delta se vrací v Gears of War 2, aby celou věc pro jednou dokončili (alespoň do té doby, než vyjde avizovaná trojka). Na začátku druhé úrovně se seznámíte s novou postavou Dizzym, chudákem zachráněným vojáky a narukovaným do armády. Cíl je jednoduchý: přežít transport derikem a za doprovodu helikoptér a tanků dojet až na místo zvané Landown, kde lidé vyzkouší svoji novou zbraň proti Locustům. Jenže jakmile se vozy dostanou na otevřené prostranství, spustí se palba z nepřátelských artilerií a všechno to začíná nanovo..

Protože průběh scény znáte již z nedávného videa a našeho preview, omezím se čistě na nové poznatky. Marcus má stále na výběr ze čtyř zbraní včetně motorovky a pořád se umí tak hezky přitisknout ke zdi, jak to od něj postupně kopírují všechny ostatní střílečky. Přibyla však možnost se schovávat za pohybu. Třeba tak budete moci popadnout tělo právě zabitého nepřítele a táhnout jej před sebou, dokud vám ho ho protisměrná palba doslova neroztrhá pod rukama.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázky v ultra vysokém rozlišení

Zatímco brokovnice se očividně nedočkala žádných změn, jedním z přírustků v Marcusově arzenálu bude futuristická verze samopalu, příznačná především ohlušujícím řevem. Ačkoliv autoři dále slibují vylepšenou umělou inteligenci, chování Locustů zůstane nejspíš veskrze nezměněné. Měli by se však umět lépe schovávat a hlavně pak z úkrytů vystrkovat hlavy pokaždé na jiném místě, zkrátka tak, aby zamezili vašemu kroužení zaměřovačem nad bednou a čekání na to, až si vám oddaně stoupnou přímo na mušku.

A co se týče milované motorovky, tu si užijete především v duelu: přitom budete jednoduše mačkat tlačítko pro útok, dokud protivníka nerozřežete shora dolů. Vedle toho se však můžete těšit na nové pohyby, mezi nimi také tzv. "řezání naruby", kdy Marcus motorovku obrátí a začíná nepřítele kouskovat zespodu.

Gears of War 2 vyjde pro Xbox360 letos v listopadu - více v našem preview.
zdroj: IGN, Gamespot, MS Gamers Day, 1UP

levis

Nejnovější články