Magický podvodní svět Abzû předvádí nová zákoutí
zdroj: tisková zpráva

Magický podvodní svět Abzû předvádí nová zákoutí

1. 7. 2016 15:08 | Preview | autor: Adam Homola |

Podvodní Abzû jsme sice mohli vidět i hrát na nedávné E3 2016, ale naštěstí nejde o titul, který by po velké herní výstavě zmizel a několik měsíců bychom o něm neslyšeli. Důvodem je blížící se datum vydání, které si vývojáři ze studia Giant Squid stanovili na 2. srpna. I proto se hra takto krátce po E3 prezentuje novým trailerem.

Stejně jako v předchozích videích, i tentokrát se můžete nechat unést na vlnách kouzelně vypadajícího podmořského světa. Ten je plný fauny, flóry a vůbec zajímavého prostředí, které nevyniká jen svými barvami, ale také morfologií.

Od pustin, přes starodávné chrámy, až po tunely či hejna ryb, v Abzû si očividně užijete spoustu různých prostředí. Objevíte také tajemné obrázkové písmo, svezete se na žralokovi, nebo se budete potápět s velrybami. Vypadá to, že Abzû toho jednoduše nabídne docela dost, i když z hlediska herních mechanismů o nejkomplexnější hru asi nepůjde.

A ani po aktuálním traileru se nejde zbavit pocitu, že bude takovým mořským ekvivalentem Journey. Přirovnání je to sice trochu jednoduché, ale podobnosti zapřít nejdou. Obzvláště ne v případě, kdy vývoji Abzû šéfuje Matt Nava, který se v roli art direktora podílel na jak na Flower, tak na Journey. Jestli studiu thatgamecompany roste vážná konkurence, se dozvíme už 2. srpna a to na PC a PlayStation 4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články