Masakr zmutované posádky Dead Space
zdroj: tisková zpráva

Masakr zmutované posádky Dead Space

11. 2. 2008 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sekání různých končetin i hlav krvelačných mutantů z sci-fi akce od EA na Unreal Engine 3.

Hrdina hororové sci-fi akce Dead Space od EA Redwood, obyčejný inženýr Isaac Clarke, vstoupí v úvodu hry na palubu opuštěné těžařské lodi USG Ishimura: namísto rutinní opravy rozbité vysílačky ho však čeká strašidelný zážitek plný bojů se zmutovanou posádkou. Stěny postříkané krví, poblíkavající světla, nelidské výkřiky a hukot větráků: představte si atmosféru Doom 3 s hratelností Resident Evil. Pro umocnění dojmu ve hře nanejdete ani interface, takže stav Isaacova zdraví poznáte jen podle neonového pruhu na zadní části jeho obleku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podobně jako v BioShocku budete na palubě sbírat audio a video záznamy, které po sobě zanechala posádka: dokumenty budete moci přehrávat za chůze, kdy se zobrazí jako ploché 2D hologramy (tzn. natočíte-li kameru na stranu, uvidíte jen tenký pruh). Isaac coby inženýr nebude nijak zdatný se zbraněmi, které na palubě těžařské lodi ostatně najdete jen zcela výjimečně. Proto bude vaším hlavním nástrojem především v prvních levelech Plasma Cutter s laserovým paprskem jako dělaným na řezání předmětů, či v našem případě raději zmutovaných členů posádky. V klasickém módu bude paprsek řezat horizontálně, tzn. zombíci přijdou o nohy či některé ze svých hlav. Přepnete-li pak do alternativního vertikálního módu, budete moci odřezávat ruce s doprovodným efektem tryskajících gejzírů krve jako z filmového Kill Billa.

Proti zdatnějším protivníkům se osvědčí Line Gun nebo rychlá Pulse Rifle a chybět nebude ani prozatím bezejmenná zbraň, z níž po zaměření vystřelí ostrá čepel, probodne nepřítele naskrz a vrátí se zpátky k vám jako bumerang. Na škodu jistě nebude ani TK Gun neboli nefalšovaná kopie Gravity Gun z Half-Life 2: budete s ní moci uchopit kterýkoliv předmět ve hře a někam s ním mrštit. Příklad z praxe? Vezměte do ruky Plasma Cutter, odřízněte zombíkovi jednu ruku, rychle přepněte na TK Gun, uchopte mrtvou končetinu a vší silou jí monstru mrskněte do tváře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: Foto: Visceral Games Obrázek zdroj: tisková zpráva

EA při svých předváděčkách hry nikdy neopomenou ani místnost s nulovou gravitací, v níž budete moci doplout ke kterémukoliv povrchu a začít po něm chodit (s přizpůsobeným pohledem kamery). V těchto případech budete za mutanty lézt, kamkoliv vám utečou - po stěnách i stropu - a jejich usekané končetiny budou pozvolna plout napříč prostorem. A pokud se vám v místnosti bez gravitace podaří vytvořit vakuum, pocítíte to především po zvukové stránce: všechny ruchy, skřípání i Isaacův dech budou rázem rezonovat celou místností.

Dead Space vyjde na podzim pro PC, X360 a PS3 - více v našem preview.
zdroj: Videogamer, IGN, Gamersyde

levis

Nejnovější články