Pouták na Crysis Warhead
zdroj: tisková zpráva

Pouták na Crysis Warhead

4. 6. 2008 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tipujte s námi, jestli to bude předělávka jedničky na konzole, rovnou druhý díl trilogie nebo jen datadisk?

Když Crytek předevčírem oznámil, že přípravě patche 1.3 klade nízkou prioritu (neznamená to však, že by úplně končil s podporou) z důvodů, které brzy zjistíme, málokoho napadlo, že to bude taková rychlovka. Na adrese CrysisTheGame.com dnes nahodil první upoutávací artwork s vyholenou hlavou vojáka Delta týmu s přezdívkou Psycho v (asi zmrzlém) nanosuitu. Tím de facto ohlásil pokračování pojmenované Crysis Warhead.

Fanoušky to neohromí, neboť tuhle ochrannou známku mají autoři zaregistrovanou minimálně od března (stejně jako zatím nepoužité názvy Crysis Wars nebo World of Crysis). Tato doména se používala coby návnada i před oznámením jedničky, takže vydavatelem zřejmě zůstávají EA, jejichž logo se na webu ještě odpoledne vyskytovalo, ale teď už tam zůstalo jen (c) 2008 Crytek.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Než se, odhadem řádově za dny o hře dozvíme něco konkrétního, dá se jen spekulovat, co vlastně může být Crysis Warhead zač:

1) Nejvíce lidí odhaduje rozšířenou předělávku původní hry pro konzole, na nichž už optimalizovaný CryEngine2 v pohodě běží. Ale s vlastním vývojem na PS3/X360 nemá německé studio moc zkušeností a tuhle prácičku by asi svěřilo někomu externě (podobně jako např. Far Cry Instincts nebo BioShock PS3). Musely by to být nějaké pořádné novinky či vylepšení, aby by tak "velký" podtitul jako Warhead obhájily. Například zahrnutí misí z třetí kapitoly (po bitvě na letadlové lodi), které údajně měly být vyškrtnuty z jedničky, kdy se asi někomu hra zdála zbytečně dlouhá a rozhodl se schovat tento obsah až na příště. Nebo úprava části hry do kooperativního / týmového režimu, o nějž si některé mise přímo říkaly.

2) Warhead by teoreticky klidně mohl být i tím druhým dílem potvrzené trilogie a to pro všechny hlavní systémy (včetně PC), ostatně i sám výrobce nedávno prohlásil, že jeho příští projekt bude rovnou multiplatformní. Proti této variantě hovoří časování: poutání na Warhead začíná příliš brzy, navíc uniklý release-list na neznámém italském webu zmiňoval jako datum vydání již letošní září. Mluvilo se o tom, že plnohodnotná dvojka nemá být rychlokvaškou a že její vznik zabere více než rok času. Nicméně plány se mohly v mezidobí změnit a když titul zcela jistě poběží na tom samém základu enginu, obohaceném jen o "pár" nových grafických efektů, půlka práce je nadneseně řečeno hotova (i díky vyškrtnutí části misí z jedničky).

3) Nejméně pravděpodobně se jeví, že by to byl pouze PCčkový datadisk pro jedničku. Ta se jak známo neprodávala tak dobře, jak předpokládal výrobce (svedl to na pirátství), ale na druhou stranu, tento odbyt má dlouhého trvání a v USA hitparádě i po půl roce Crysis figuruje na 10. místě. Obrovské investice do vývoje by se ale Cryteku/EA obyčejným přídavkem nabízeným za poloviční cenu nevrátily, navíc teď datadisky nejsou v módě. Otázka do diskuse: Kterou z těchto možností tipujete vy?

Update 5.6. - tak už je to jasné, viz oficiální oznámení.

KRÁTKÉ ZPRÁVY
25.5. Crytek už krátce v anketě sbíral názory na Crysis, aby se dle nich mohl zařídit v pokračování.
29.4. Šéf Cryteku: Crysis pro nás bylo velkou lekcí, kvůli pirátství končíme s hrami výhradně pro PC, příští projekt multiplatformní.
11.4. Režisér Steven Spielberg je vášnivým hráčem a oblíbil si Crysis.
5.3. Za zavřenými dveřemi na GDC Crytek ukazoval xboxovou verzi Crysis potenciálním distributorům, kteří by snad nahradili EA?
3.3. Konverze Crysis na PS3 má mít z poloviny nový obsah, tvrdí britský PS3 mag.
26.2. Vzniká Predator mod pro Crysis.
22.2. O konverzi Crysis pořád ještě není rozhodnuto, ačkoli "engine na konzoli běhá v 720p dobře a kvalita převyšuje střední grafické detaily z PC."
9.2. Šéf Cryteku: jednání o zfilmování Crysis chceme dokončit letos.
1.2. Crysis prodáno 1+ milionu.
16.1. Další pěkné CryEngine2 obrázky opět z nějaké přídavné mapy pro první Crysis - nic víc, nic míň.
14.1. Ve zdrojáku Crysis objeveny názvy misí z třetí kapitoly (po bitvě na lodi), která však nakonec ve hře (prvním dílu trilogie) není.
2.1. Modely robotů a vehiklů z totální konverze Crysis na Mechwarriora.
zdroj: homepage, vlastní a další

jd

Nejnovější články