Pravá hororová atmosféra Dead Space
zdroj: tisková zpráva

Pravá hororová atmosféra Dead Space

13. 3. 2008 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Dojmy z hraní vysvětlují, proč a čeho se budete bát ve sci-fi hororu od EA.

Pokud jste loňský Halloween neoslavili patřičně strašidelně, možná se letos rozhodnete tuto chybu napravit: pak nezbude než v předvečer zajít do obchodu pro hororovou sci-fi Dead Space od EA. Mohlo by se zdát, že v pohledu z třetí osoby nemůže být zkoumání útrob temné, mimozemšťany prolezlé vesmírné lodi dostatečně strašidelné: ve skutečnosti to však tento efekt jen umocňuje, protože hl. hrdina Isaac svým tělem zabírá dost velkou část obrazovky a kolikrát přes něj napoprvé ani neuvidíte, co že se to na vás vlastně řítí. Volba perspektivy má ale zároveň i praktickou stránku: jedině takto totiž můžete kontrolovat blikající ukazatel zbývajícího kyslíku/zdraví na Isaacových zádech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Dalším důležitým faktorem bude prostorový zvuk. V té části lodě, kterou prorůstají mimozemští Necromorphové, uslyšíte organicky se šířící šustění a chroustání, někdy dokonce narážející na kovové předměty. A hlučné kroky vašich těžkých bot zaručeně probudí všechny dřímající potvory z klidného spánku, protože se bude nést chodbami a rezonovat několik pater napříč celou lodí.

zdroj: Archiv


Dead Space - vývojářský deníček #1

Chybět nebudou ani efekty vizuální: třeba promítané stíny příšer na stěnu a neobvyklé hrátky se světlem v mdle nasvícených chodbách. Když dojde ke střetu, většinou vám bude zbývat jediný náboj nebo nebudete mít vůbec žádnou zbraň: vhod tak přijde cokoliv, co naleznete po cestě - motorové pily, kanistry s plynem či dokonce uřezané končetiny monster. Dosyta si užijete i bojů na blízko včetně kopání, škrcení a kroucení mimozemšťanů. A protože inventářem se budete podobně jako v Alone in the Dark probírat za chodu hry, budete muset být věčně na střehu..

Dead Space vyjde 31. října pro PC, X360 a PS3 (předobjednat) - více v našem preview či předchozích článcích:

Strach a hrůza v druhém traileru z Dead Space  [26.2.2008 14:14 - levis]
Masakr zmutované posádky Dead Space  [11.2.2008 14:14 - levis]
První trailer z Dead Space  [27.10.2007 15:15 - jd]
Důmyslní nepřátelé v hororovém Dead Space  [10.10.2007 12:12 - levis]
zdroj: Geekpulp, Blakguy

Nejnovější články