Propracovaná fyzika Red Faction Guerrilla
zdroj: tisková zpráva

Propracovaná fyzika Red Faction Guerrilla

20. 4. 2008 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V druhé části preview autem shodíme barák nebo porovnáme rozlehlost herního světa se Saints Row 2. + INFO O MULTIPLAYERU

V chystané third-person akci Red Faction Guerrilla s otevřeným herním světem třeba vezmete do ruky krumpáč a zkusmo kopnete do rohu nejbližšího baráku. A vida, spadl kus omítky: zkuste to ještě párkrát a podaří se vám stěnu slušně nahlodat. Co takhle udělat totéž to i na ostatních rozích? Budiž, stalo se - ale proč ten barák ještě nespadl? Běžte to zkontrolovat dovnitř: že by to držel ten podpěrný sloup uprostřed místnosti? Ale to už si všímáte, že se vám do vlasů drolí kousky stropu: jen tak tak stihnete vyběhnout ven, než celé stavení slavnostně spadne. Tak přece!

Nehostinný svět rudého Marsu nabídne víc než dost podobných příležitostí. Co do rozlohy má být přesně dvakrát tak veliký jako Stilwater z současně vyvíjeného Saints Row 2 od týchž autorů. Celá planeta bude rozdělená na několik částí, přičemž v každé se vám vždy nabídne několik misí - třeba pozvánka k účasti v chystaném útoku rebelů na pevnost EDF. A kdybyste úkoly odmítali, svět se nezastaví: náhodou zažijete razii EDF v domnělém sídle rebelů, z dálky uslyšíte střelbu nebo vám nad hlavou přelétne stíhačka (symbol toho, že se poblíž bojuje). Nemluvě o vysílačce, kde vás neustále bude někdo prosit o pomoc: tu, abyste pomohli zničit konvoj EDF, jejich strážní věž nebo pomohli zablokovali kanál vládní rádiové komunikace.

Obrázek zdroj: tisková zpráva
další obrázky v galerii

Iluze by nebyla dokonalá, kdyby se ve světě nepohybovali obyčejní lidé: proto na cestě občas potkáte některé z horníků nebo kolem vás projede cizí truck. Vaše činy však budou mít vliv i na tyto obyčejné lidičky: pokud se stanete hrdinou a pomůžete partyzánům v boji, zvedne se morálka místních a ti se třeba k odboji sami přidají. A jak začnou sami bojovat, vyhazovat do povětří pevnosti EDF a všerůzně sabotovat, vliv organizace bude postupně slábnout, až se nakonec sebere a celou část planety opustí: teprve to bude vaší opravdovou výhrou.

Volition se zatím nerozhodli, kolik hráčů budou jednotlivé mapy podporovat pro síťovou hru. Multiplayer pochopitelně obsáhne stejný fyzikální mód a několik módů se má točit čistě kolem kolektivní destrukce prostředí. Chybět dále nebude ani DM, TDM, CTF a další klasické varianty. A konečně se prý přemýšlí i o scénáři, kdy se jeden hráč posadí do obrovského mechanického Walkera (více v předchozím článku) a ostatní se ho budou snažit sestřelit.

Red Faction: Guerrilla vyjde pro PC, X360 a PS3 v současném fiskálu THQ, který končí 1. dubnem příštího roku - více v preview a předchozím zpravodajství.
zdroj: Videogamer, IGN, Gamespot, 1UP

levis

Nejnovější články