První detaily o Gothic 4 Arcania
zdroj: tisková zpráva

První detaily o Gothic 4 Arcania

26. 4. 2008 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Německý časopis odkryl hlavní rozdíly oproti trojce a příběhové pozadí.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Navzdory zběžnému březnovému oznámení jsme toho o nástupci legendární RPG série Gothic 4 dosud příliš nevěděli. Naštěstí již včera šťastným předplatitelům dorazilo červnové číslo německého časopisu PC Games, jemuž JoWood poskytl první informace o hře. Především došlo k změně názvu: namísto původního podtitulu Genesis se bude čtyřka honosit názvem Arcania.

Příběh se má odehrávat zhruba deset let po dobrodružství v království Myrtana z třetího dílu (84%, recenze), na nějž přímo naváže. V roli stejného bezejmenného hrdiny se podíváte na jižní souostroví, kde vás čeká několik různých klimatických zón a odlišná květena i fauna. Vedle změn počasí dojde na střídání dne a noci, ale pozor, nejen v rámci přirozeného denního cyklu, ale znovu i kouzlením: pokud třeba budete potřebovat prolézt kolem bedlivých stráží, vykouzlíte si na chvíli hustou tmu a nepozorovaně jim proklouznete za zády, než se znovu rozední.

Vedle starých známých postav znovu potkáte i potvory, byť některé se změní natolik, že nebudou k rozeznání: alespoň troll si však zanechá stejnou podobu jako ve trojce. Oproti předchozímu dílu budete také moci konečně znovu šplhat a mimo jiné třeba jezdit na hřbetech zvířat. A podobně jako ve trojce tu opět bude figurovat místo chráněné nějakou kouzelnou bariérou.

Pokud máte jako početná fanouškovská komunita strach, že nově přidělení vývojáři ze Spellbound nedovedou zachytit kouzlo prvních tří dílů od Piranha Bytes, autoři ujišťují: naším cílem je kontinuita a návaznost. A aby bylo jasné, že to myslí vážně, strávili prý několik dní sbíráním přání hráčů z diskusních fór a hodlají s nimi dále pracovat. Gothic 4 bude plně podporovat DirectX 10 a využívat pokročilé technologie shaderů. Pokud si například stoupnete pod strom, nejen, že všechno uvidíte v realisticky ztlumeném světle, ale slunce bude přes jednotlivé listy jemně prosvítat jako ve skutečnosti.

Gothic 4 vyjde pro PC, X360 i PS3 "when it's done" a nebude chybět na letošním Games Convention - více v oznámení.

zdroj: PC Games, World of Gothic, fanstránky a diskusní fóra

levis

Nejnovější články