Remake Final Fantasy VII nezmění jen grafiku, ale i samotnou hru
zdroj: tisková zpráva

Remake Final Fantasy VII nezmění jen grafiku, ale i samotnou hru

18. 6. 2015 19:18 | Preview | autor: Adam Homola |

Jednou z nejkladněji přijatých oznámení na tiskové konferenci Sony a vůbec na celé letošní E3 byl jistě remake Final Fantasy VII. Teď ale vyšlo najevo, že bychom rozhodně neměli očekávat remake 1:1, který zachová původní hru v netknuté formě a pouze vylepší grafiku. O grafice nemusí být řeč, ta by měla doznat výrazných změn, ale tvůrci se očividně nebojí říznout hlouběji a do jisté míry překopou i samotný herní obsah.

Změny jsou asi v kontextu moderních hráčů potřebné. Těžko říct jak hra zestárla pro nováčky, ale dnešní publikum asi chce obsahově "něco víc." Vývojáři se bohužel zatím neodhodlali říct jak moc a co všechno budou měnit, ale potvrzují, že ke změnám dojde. Částečným argumentem na jejich straně je také fakt, že pokud si chcete Final Fantasy VII zahrát v jeho původní podobě, tak vám v tom nic nebrání - upscalovaná verze vyšla loni.

"Jednoduše nemůžeme mít tyhle nádherné a moderní 3D modely Clouda a Barretta jak stojí frontu na monstrum, skáčou dopředu k útoku a pak zase skáčou zpátky do fronty. To by bylo bizarní. Samozřejmě že se tak chystají velké změny. Zase ale nemůžeme odstranit například odlehčené momenty, to by pak už nebylo FFVII," řekl v rozhovoru pro Engadget Tetsuya Nomura, producent hry.

Z toho se dá vyčíst, že změny čekají třeba soubojový systém, který je založen na tradičním, "klasickém" Final Fantasy postávání v řadě a čekání na tah. Nejspíše tak remake půjde cestou třeba Final Fantasy XV, která už nabídne akční zpracování soubojového systému. Ale to vše jsou dohady z několika málo vět.

zdroj: Archiv

Cenu, ani jiné detaily Nomura komentovat nehodlá, ostatně sám zdůrazňuje, že vývojáři zatím ještě nezveřejnili ani název hry, tudíž je příliš brzy na rozebírání herních detailů. Hru tak očividně na pultech nenajdete pod názvem Final Fantasy VII Remake. Vedle překopávání hratelnosti dojde také na škrtání. Nomura potvrdil, že některé věci půjdou také z kola ven, ale humor, či obecně odlehčené momenty zůstanou... Co na takové změny pak řeknou fanoušci jako tento?

Nejnovější články