Resident Evil 7 je ryzí horor, který si už nyní můžete zahrát díky demoverzi
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 7 je ryzí horor, který si už nyní můžete zahrát díky demoverzi

14. 6. 2016 13:52 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Capcom na tiskovce Sony oznámil Resident Evil 7 biohazard. Sedmý díl se vrací k hororovému žánru u série, která po velmi akční šestce marně hledá vlastní tvář. Najít se ji pokusí v opět velmi odlišném stylu, který přechází k ryzímu hororu viděnému z pohledu vlastních očí. Navíc bude hra plně podporovat PlayStation VR.

Z prvního traileru se zdá, že radikální změna značce může prospět. Konzervativci sice budou mít se změnou perspektivy a asi i stylu vyprávění problém, atmosféra hry by z toho ale mohla těžit. Samotná ochutnávka slibuje řádnou dávku okultismu a naznačuje také zasazení hry – opuštěné venkovské sídlo jako vystřižené z jihu Spojených států. Ovšem tu pravou duchařinu nečekejte, neboť o násilí a brutalitu nelidských monster nepřijdete.

Přesvědčit se o tom ale ostatně můžete sami – po vzoru P.T. je okamžitě k dispozici hratelná demoverze, která představuje samotný úvod hry, jež svým dějem navazuje na události šestého dílu. Demoverze dostupná pouze na PS4 a to navíc pouze pro předplatitele služby PlayStation Plus. Z náznaků na americkém PS blogu by se ale mohlo jednat pouze o časovou exkluzivitu. 

zdroj: Archiv

Plná verze vyjde 24. ledna příštího roku na PC, Xbox One a na PS4, kde bude možné hru hrát i ve virtuální realitě. A vzhledem k tomu, jak atmosféricky se hra tváří a jak umně vzdává hold zesnulé Silent Hills, tak nelze než podotknout, že tento šálek kávy rozhodně nebude pro každého.

Strašidelnou atmosféru hry totiž mimo jiné umně dokresluje nový RE engine, který umí vytvořit realistické a pohlcující scény. Kolem a kolem se tak zkrátka jedná o výraznou změnu oproti starým pořádkům, ale fungovat by to mohlo. Ostatně ochutnávku již Capcom představil minulý rok v rámci dema Kitchen.

Nejnovější články