Sci-fi RPG The Surge uvrhne hráče do světa před jeho zánikem
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi RPG The Surge uvrhne hráče do světa před jeho zánikem

17. 12. 2015 18:36 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Deck13 před časem oznámili nové sci-fi RPG The Surge a první informace jsme se dozvěděli během letošního Gamescomu. A po několika měsících tvůrčího ticha se konečně dozvídáme něco bližšího - o soubojích, o světě a o zápletce hry.

The Surge slibuje drsné souboje, zaměřené mimo jiné i na "krájení" končetin, funkční RPG systém a zajímavé prvky výbavy a jejích upgradů.

The Surge se odehrává v technologiemi prorostlém světě, kde funguje korporace CREO, která se zabývá výzkumem a výrobou pokročilých technologií. Jedním z projektů firmy mělo být i zařízení na zvrat klimatických změn, které se ale nějak pokazilo, což může mít katastrofální následky.

To vše se odehrálo ještě před hlavním příběhem hry a The Surge tak vrhá hráče do světa zmítaného vidinou dosud neupřesněné katastrofy. Země dosluhuje, přírodní bohatství dochází a smrt číhá všude – v nemocích, v nehostinném prostředí, ve zlovůli lidí. Ve světě The Surge se člověk musí starat o vlastní dobro a především o přežití všemi možnými prostředky - technologie i umělá inteligence totiž pokročila a stroje v mnoha oblastech zcela nahradili člověka.

O konkrétních herních prvcích tvůrci pohovořili sporadicky - zmínili třeba nápravu poškození (useknuté ruce apod.) za pomocí umělých implantátů jako v sérii Deus Ex. Očekávat můžete třeba bohaté možnosti craftingu a na souboje s protivníky mechanickými i živými.

A to je všechno, co o hře zatím víme. Doufejme, že čase tvůrci budou přeci jenom sdílnější.

Nejnovější články