Spielbergovy Boom Blox a emotivní akční adventura
zdroj: tisková zpráva

Spielbergovy Boom Blox a emotivní akční adventura

13. 7. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Steven Spielberg uvádí video z logické hříčky pro Wii a první screenshot z emotivní next-gen akce, která vás rozpláče.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Celý týden se objevovaly střípky informací o dvojici her, které vyvíjí EA Los Angeles ve spolupráci s filmovým režisérem Stevenem Spielbergem (Indiana Jones, Válka světů). Jak se dozvíte v mluveném úvodu E3 ukázky první z těchto her, která se jmenuje Blocks a vyjde pro Wii, tým původně uvažoval rovnou o trojici titulů, z nichž nakonec vykrystalizovaly tyto dva. Blocks (dříve známa pod kódovým označením PQRS) bude logickou hrou s obdélníky, v každé ze stovek úrovní poskládanými do jiných tvarů. Pomocí Wii Remote zamíříte kurzor, vystřelíte kouli a pak už jen pozorujete, kterak se díky realistickému fyzikálnímu modelu konstrukce hroutí a případně uvádí do pohybu další mechanismy.

V první úrovni z videa je cílem jedinou ranou shodit několik vedle sebe položených staveb: musíte tedy odstřelit podstavec nejvyšší kvádru na levé straně, který spadne a domino efektem srovná ostatní se zemí. Někdy vám napomohou barevně označené kostičky, které po zasažení zmizí, a jindy zase kvádry s chemickými vlastnostmi, které vybuchnou a vyhodí okolní kostky do vzduchu. Celkově se v Blocks objeví na dvacet druhů obdélníků, do nichž budete moci také foukat a strkat. Autoři mají přichystané i některé postavy a řadu lokací: westernové městečko se stády krav a vláčkem, strašidelný dům, tepee, středověk apod.


zdroj: Archiv


Blocks E3 video - stažitelná verze (35 MB, 1280x720)

Video vrcholí důmyslnou konstrukcí, která uvede do pohybu několik koulí. Ty nakonec kvádr katapultují do vzduchu a zasáhnou jím stádo krav v ohradě, po němž zůstane příznačně jen rozlité mléko. Důležitou součástí hry bude plně vybavený editor a multiplayer pro dva buďto ve split-screenu nebo přes internet. Blocks nejlépe vystihují Spielbergova slova z Newsweeku: “Bude to zkrátka skvělá rodinná věc na Vánoce”. Některé z hráčů však tímto titulem Spielberg zcela jistě neosloví: byl nařčen z kopírování cizích nápadů (viz podobná hra Bontago) a dokonce už vznikly první posměšné plakáty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Druhý titul, prozatím známý pod kódovým označením LMNO, už bude plnohodnou next-gen akcí s důrazem na emotivní odezvu hráčů, kteří by se v ideálním případě měli dokonce rozplakat. Půjde o epickou akční adventuru, v níž budete hrát za bývalého tajného agenta a doprovázet vás bude ženská společnice s řadou schopností, závisejících na interakci s vámi. Podle Newsweeku se vaše družka bude vykazovat pokročilou umělou inteligencí. První screenshot z LMNO vpravo ukazuje útlou dívku v bundičce s kapucí, kterak za úsvitu vypouští bílou holubici z dvorku, jaký mívají americké hotely podél dálnic. Tato hra vyjde pro X360, PS3 i PC a jistě o ní znovu brzy uslyšíme.
Update: - K příležitosti šestapadesátých narozenin Harrisona Forda dnes také uniklo několik záběrů ze Spielbergova natáčení Indiana Jonese 4, které jsme pro vás navzdory offtopicu umístili na Njoy.
zdroj: Newsweek, FS, IGN, GamesRadar a další

levis

Nejnovější články