The Assembly chce být plnohodnotnou velkou adventurou pro virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

The Assembly chce být plnohodnotnou velkou adventurou pro virtuální realitu

1. 7. 2016 16:35 | Preview | autor: Adam Homola |

O The Assembly se může za nějakou dobu mluvit jako o jedné z prvních plnohodnotných velkých her pro virtuální realitu, nebo jako o další obyčejné explorativní adventuře. Vývojáři ze studia nDreams dělají v současné době vše proto, aby to byl ten první případ – podle nich totiž není The Assembly hra, která funguje ve VR. Má to být hra, která je od začátku šitá na míru virtuální realitě v každém jejím aspektu, a hned na začátku se tvůrci jasně vymezují vůči technologickým ukázkám a různým krátkým experimentům. Dle svých slov pracují na plnohodnotné velké hře, co vám zabere několik hodin.

The Assembly je interaktivní drama pro dospělé publikum, které dokáže ocenit hry, kde není jasné co je pravda a co lež a kde se můžete dívat na věci z různých úhlů pohledu. The Assembly je zároveň název jedné tajemné organizace provádějící experimenty hluboko v podzemí. Firmě se podařily revoluční a průlomové věci, ale to pouze díky absenci vládního dohledu a lidského svědomí i morálky. To všechno zůstalo na povrchu, zatímco pod ním je prioritní jen a pouze výsledek výzkumu, bez ohledu na metodiku.

Jenže není všechno růžové a The Assembly něco skrývá. Hra si na začátku, tak trochu po vzoru BioShocku, klade otázku jak daleko vlastně může organizace zajít, aby zachovala utajení vlastní existence? A co všechno je pro další pokrok ochotna obětovat? Na to postupně přijdete v kůži dvou hlavních hrdinů, veterána Cala Pearsona a nové adeptky Madeleine Stone.

Za oba hrdiny budete hrát postupně v rámci kapitol a nebudete se moci průběžně přepínat z Madeleine na Cala a zpátky. Oba hrdinové mají své vlastní motivace a za oba budete muset dělat velmi těžká rozhodnutí, která budou postupně utvářet jak příběh, tak jeho závěr. Zajímavé je, že ve hře nebudou žádné větvené dialogy a ovlivňování příběhu tak mají mít na svědomí jen a pouze vaše činy.

zdroj: Archiv

Tvůrci z nDreams sice od začátku počítají s VR, ale jedním dechem dodávají, že si The Assembly užijete i bez vlastnictví virtuálního headsetu. Hra bude mít i mód flatscreen, do kterého lze kdykoliv přepnout a hrát ji jako klasickou first person adventuru. Tu budete ovládat gamepadem, který přijde vhod i během VR módu. Tam se o chůzi totiž postará analogová páčka, se kterou jen stačí naznačit směr, potvrdit ho a postava na dané místo najednou sama poskočí.

Alternativním režimem ovládání hry ve VR je pak tradiční pohyb přes analogové páčky, který samozřejmě funguje i ve flatscreen režimu. Celé The Assembly má být podle vývojářů hodně o prozkoumávání prostředí, čtení poznámek, emailů, sbírání předmětů a podobných klidových činností, na které se VR docela dobře hodí. Jak moc hra obstojí bez nasazeného headsetu pro virtuální realitu uvidíme už velmi brzy: 19. července na PC. Datum vydání pro PlayStation 4 a PlayStation VR pak zní jen „brzy“.

zdroj: Archiv

Nejnovější články