V novém dílu Need for Speed se představí ikony undergroundových závodů
zdroj: tisková zpráva

V novém dílu Need for Speed se představí ikony undergroundových závodů

5. 8. 2015 13:20 | Preview | autor: Honza Konfršt |

EA si nenechali ujít příležitost v rámci Gamescomu prezentovat své portfolio a pozornosti se mimo jiné například dočkalo nových Need for Speed, z nichž nám sice bohužel ukázali minimum gameplay záběrů, úplně zkrátka však závodní fandové naštěstí nepřišli. Detailnějšího představení se totiž představila pětice ikon závodního světa, jež bude hráče napříč herním příběhem a závodním undergroundem doprovázet.

Oficiální stránky odhalují nejen pětici osobností, ale spolu s nimi také pětici přístupů k hratelnosti – hráči si mohou zvolit cestu odpadlíka, stylu, budování, rychlosti anebo bandy. Každý z těchto přístupů je pak ve hře reprezentován jednou osobností světové závodní (a také patřičně undergroundové) scény. Odpadlíka prezentuje Japonec Morohoshi-san, pro něhož jsou rychlá kola a adrenalin vášní, styl je pak doménou Kena Blocka, jehož styl jízdy se zádí ladně pohozenou v bok i vůně spálených pneumatik mohly hráče oslovit například již v závodním Colin McRae DiRT 2.

Následuje snaha vybudovat co možná nejúžasnější a nejoriginálnější kočár, což bude v Need for Speed předvádět Nakai-san. Rychlost pak reprezentuje Američan Magnus Walker, pro něhož je vášní nejen rychlost samotná, ale také jeho Porsche 911 z roku 1971. A posledním prezentovaným přístupem a osobností je rovnou skupina závodníků z Chicaga nazývající se příhodně Risky Devil. 

Všechny tyto postavy pak budete potkávat živě – mezi jednotlivými závody se bude odehrávat příběh vyprávěný za pomocí hraných scén kombinovaných s CGI. Živí herci se tak například potkají s vaším virtuálním vozem a budou se pohybovat ve stejné místnosti, kam jste okamžiky předtím svůj koráb zaparkovali. V rámci atmosféry se pak takové předěly budou odehrávat celé v pohledu z první osoby podobně, jako tomu bude například u Guitar Hero Live. Sami se o tom můžete přesvědčit například v následujícím traileru. Názor na vlastní kůži si pak budeme moci udělat 3. listopadu, kdy hra na PC, PS4 a Xbox One vychází.

zdroj: Cinemart

Nejnovější články