Zbraně a brnění z Warhammer Dawn of War 2
zdroj: tisková zpráva

Zbraně a brnění z Warhammer Dawn of War 2

30. 7. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kdo je využije nejlépe, jak se od sebe budou lišit a čím celý systém jejich sbírání připomene RPGčko?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Při poslední zmínce o sci-fi RTS Warhammer 40 000: Dawn of War 2 zaznělo, že namísto koupě předmětů a jejich postupného odemykání bude tentokrát celý systém řešen jako v RPG. Čili zbraně i brnění dostanete za splnění vedlejších (a někdy i hlavních) questů, přičemž ty méně cenné občas doslova vypadnou ze zabitých protivníků. Vedle bojové výbavy však občas naleznete i zvláštní schopnosti, extra útoky či dokonce jednorázová kouzla.

Předměty se pochopitelně budou lišit rasu od rasy a stejně tak i podle toho, které questy si vyberete. Protože už z dřívějška se ví, že při jedné kampani nebude možné splnit všechny vedlejší úkoly (vybráním jednoho často automaticky odpadne možnost volit druhý), alespoň bude o důvod víc, proč celou hru absolvovat znovu.

Vše, co z protivníků vypadne, bude navíc unikátní pro danou situaci: tedy vaší rasu, někdy mapu, jindy celou planetu, na níž se budete nacházet. Předměty budete moci vybavit vašeho velitele (tedy úhlavní jednotku), případně seržanty v čele jednotlivých bojových skupin. Jejich nasbírané zkušenosti či úroveň, na níž se právě budou nacházet, přitom nemá hrát žádnou roli. Klidně se však stane, že nalezený předmět využije jen jedna určitá skupina vojáků.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Narozdíl od klasických RPG však nepůjde měnit vybavení během mapy, takže cokoliv najdete, budete si muset schovat až na další úroveň. Je to prý z toho důvodu, aby hráči nepodceňovali přípravu před misí a naopak se pro předem stanovený úkol snažili najít co nejvhodnější předměty a obecně způsoby, jak jej vyřešit.

Konečně je jasné i to, že nasbírané předměty nikdy neztratíte, tzn. i v případě, že vás protivník zcela rozdrtí, nebudete muset při opakované hře začínat od nuly. Proto bude zajímavé vidět, jak tohle autoři vyřeší v kooperativní hře, kde vedle připadání předmětů druhému hráči při porážce vyvstane ještě jedna otázka: co v případě, že dvě vojska společně zdolají protivníka, z kterého vypadne jeden předmět? Autoři ujišťují: o tohle se nestarejte, my už to máme vymyšlené.

Warhammer 40 000: Dawn of War 2 vyjde začátkem příštího roku pro PC - více v dosavadním zpravodajství:

První záběry z hraní Warhammer: Dawn of War 2  [6.6.2008 14:14 - levis]
Brutalita na bojišti Warhammer: Dawn of War 2  [12.5.2008 18:18 - levis]
Na oběžné dráze Warhammer: Dawn of War 2  [6.5.2008 14:14 - levis]
Dawn of War 2 - hi-res obrázky a teaser  [5.4.2008 10:10 - jd]
Rozdupejte Orky ve Warhammer: Dawn of War 2  [31.3.2008 18:18 - levis]
zdroj: IGN

Nejnovější články