Argo

Argo

Články

Bohemia Interactive slaví 16 let Army vydáním multiplayerové střílečky Argo a bezplatného DLC Malden pro Arma 3

Od vydání prvního dílu vojenské simulace Arma uplynulo včera (22. června) přesně 16 let. Tehdy se hra ještě jmenovala Operace Flashpoint, dnes je známá pod názvem Arma: Cold War Assault, ale na tom až tak nesejde. Podstatné je, že tvůrci z Bohemia Interactive oslavili narozeniny svého titulu vydáním hned dvou nových věcí, které se na první díl obsahově odkazují. Konkrétně jde o DLC Malden pro Arma 3 a multiplayerovou střílečku Argo. Co mají tyto dva kusy obsahu společného s původním Flashpointem? Odehrávají se na nové verzi mapy, kterou můžete znát právě z první hry.

Project Argo od Bohemia Interactive mění jméno a chystá se na vydání plné verze

Project Argo, hardcore týmová střílečka od Bohemia Interactive, si brzy projde rituálem dospělosti. Při něm ze sebe sloupne nálepku prototypu, navlékne honosné roucho plné verze a přijme jiné jméno – od nynějška se jí bude říkat jednoduše Argo. 22. června se objeví na Steamu zcela zdarma a nebude obsahovat ani žádné mikrotransakce, pouze jednorázový dobrovolný balíček, jehož koupí podpoříte vývoj hry a získáte hromadu kosmetických drobností spolu s pár dalšími vychytávkami.

GDS 2016: Ivan Buchta - Tvorba rozsáhlých prostředí ve hrách Arma a DayZ (přednáška v angličtině)

Jednou z nejoceňovanějších vlastností tvůrců české série Arma je pečlivost, s jakou zpracovávají tak obrovská území, na kterých se jejich hry odehrávají. Vytvoření rozsáhlého, autentického a konzistentního herního prostředí pro válečnou nebo survival hru vyžaduje léta zkušeností a stanovení unikátních postupů a metod, které nejsou v herní branži úplně obvyklé. O tom, jak to dělají v Bohemia Interactive, mluvil na Game Developers Session 2016 Ivan Buchta.

GDS 2016: Jarek Kolář, Lukáš Haládik - prototypování nového projektu (přednáška je v angličtině)

Jarek Kolář a Lukáš Haládik je dvojice zkušených vývojářů (viz info v článku), kteří momentálně pracují na multiplayerové akci Project Argo v Bohemia Interactive. Jde o jednu z her, vznikajících v rámci relativně nové iniciativy Bohemia Interactive zvané Bohemia Incubator, kterou Jarek s Lukášem během své přednášky také blíže představí – krom jiného.

Bohemia Interactive spouští Incubator – nabízí zdarma prototypy her, aby otestovala jejich potenciál

Nejde o nápodobu Steam Early Access, což je možná nejdůležitější sdělení, které se týká oznámení platformy Bohemia Incubator, která by mohla být užitečná vývojářům i hráčům, co chtějí vyzkoušet prototypy budoucích her. Platforma Incubator hráčům zdarma nabídne rozpracované verze projektů od Bohemia Interactive, jejichž vývoj pak na základě ohlasu bude pokračovat dál, dojde k jeho zastavení, nebo se studio přikloní k názoru, že je třeba celý koncept překopat. Jako první dva projekty v rámci platformy Incubator nabízí Bohemka hráčům ke stažení, vyzkoušení a posouzení kreativní sandbox Ylands a multiplayerovou akci Project Argo.

Vyzkoušejte hratelný prototyp taktické střílečky Project Argo od Bohemia Interactive

Česká společnost Bohemia Interactive představila testovací platformu Bohemia Incubator, na které rovnou vydala dvojici prototypů Ylands a Project Argo. Oba dva jsou ke stažení a vyzkoušení bezplatně, první z nich už jsme si ale představili. Proto je momentálně zajímavější druhý uvedený prototyp Project Argo. Jde o totální konverzi Arma 3 do podoby multiplayerové taktické akce, ve které se v rámci tří módů utkávají dva týmy hráčů po pěti. V neposlední řadě jde také o hru od týmu, který vede Jarek Kolář - jeden z producentů a designérů Mafia II a Mafia III, ale také obou Vietcong titulů.