Quantum Conundrum

Quantum Conundrum

Články

Best of 2012: Nejlepší logická hra

„Logika tě dostane z bodu A do bodu B,“ řekl Albert Einstein. Naštěstí dodal: „Představivost tě dostane všude.“ Albert hry nehrál, protože zemřel roku 1955. Kdyby ale měl stroj času a podíval se do roku 2012, srdce by mu zaplesalo nad tím, jak se přesun z bodu A do bodu B propojil s představivostí. Za bonusový by mohl považovat, že v logických hrách často figuruje geniální vědec (společensky korektní označení pro šíleného magora ze sklepení matfyzu.)

Best of E3 2012: nejlepší hry výstavy podle Games.cz

Týden (a pár dní) uplynul jako první úroveň v Doomu a z našich mozkoven během té doby vyvanula atmosféra letošní E3. Uši začaly opět slyšet, oči už nebolí a dokonce se nám daří vrátit zpět do časoprostorových kolejí střední Evropy. Je tedy nejvyšší čas s odstupem ukázat na hry, které považujeme za ty nejlepší z celé výstavy. Tentokrát jsme k věci přistoupili trochu jinak. Jak? Vyhlášením Nejlepších her E3 2012 podle Games.cz. Nalepili jsme jim na budky... samolepky!

E3 2012 dojmy: Quantum Conundrum aneb bojíte se plyše?

Quantum... co? Už dlouho se nikomu nepodařilo vymyslet název, který by permanentně unikal mé paměti stejně, jako když myš utíká bludištěm a kočka jí ne a nemůže chytit. Quantum Corundrurum? Cundurum? Kurukum? Kurnikum? Conundrum. Neplést s corundum, což je krystalická forma aluminia oxidu. Conundrum je v angličtině termín pro zapeklitý problém s překvapivým řešením a ve spojení s Quantum označuje výpravnou logickou hru Kim Swiftové (Portal), která se v ní snaží překonat sama sebe. Očividně jí to vychází. Na E3 získala nejednu nominaci a později i vítězství v kategorii logických her a rozhovory pro novináře byly beznadějně obsazené ještě dlouho před zahájením výstavy. Swiftová je totiž celebritou – jednak proto, že je výrazná jako ženská autorka videoher, a pak kvůli dědictví Portal, Portal 2 a Valve, odkud odešla k Airtight Games. Quantum Co... Conundrum na Portal navazuje, co bychom si nalhávali, ale snaží se rozvíjet herní mechaniky jinými směry, než slavná portálovačka od Valve.

Věštba: Quantum Conundrum bude skvělý nástupce Portalu

Pastelkový Portal mod? Na první pohled tak hra s opravdu příšerným názvem Quantum Conundrum...

Oznámení Quantum Conundrum od designérky Portalu

Jméno designérky Kim Swiftové by nemělo být cizí nikomu, kdo hrál Portal, a právě kvůli tomu se zraky upírají i k jejímu nadcházejícímu titulu. Jmenovat se bude Quantum Conundrum, vzniká už ve studiích nového zaměstnavatele Swiftové Airtight Games a žánrově půjde o sci-fi adventuru s důrazem na puzzly a logické problémy. Zahrajete si za malého kluka, který se snaží najít svého šíleného strýčka, vědce a profesora Fitze Quadwranglea.

Bleskovky

  • 21. 2. 2018 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v březnu 2018 hry Trials of the Blood Dragon (XOne), SUPERHOT (XOne), Brave: The Video Game (XOne / X360) a Quantum Conundrum (XOne / X360). (+ video)

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
3. července 2012
Recenze