Shadow of the Beast PS4
Věková dostupnost

Shadow of the Beast PS4

Články

Fight Club #278 HD: Dům plný Doomu

K oválnému stolu v naší redakční klubovně usedli tento týden Pavel Dobrovský, Martin Bach, Aleš Smutný a Honza Olejník, aby probrali témata, která přinesl uplynulý herní týden. Všemi se při tom shodou okolností táhla jako červená nit problematika návratů hitů našeho mládí v čele s Doomem.

Retro GamesPlay: Shadow of the Beast

Když se zeptáte jakéhokoli bývalého nebo i současného majitele Amigy, kterou z her považuje za „speciální“, je velmi pravděpodobné, že bude jmenovat Shadow of the Beast. Nebo prostě a jednoduše Beast, jak se hra ostatně měla původně jmenovat, když k úpravě došlo z formálních důvodů až na poslední chvíli. Letmý pohled na obrázky ale nenaznačuje, že by Shadow of the Beast měla být, i ve své době, něčím výjimečná. Zdá se, že jde o 2D mlátičku či plošinovku, kterých bylo na konci osmdesátek na herních platformách tuny. Pravda je však jiná. Na svou dobu šlo o technologicky a graficky pokrokovou hru, která těžila z výkonného hardwaru Amigy. Měla však i obtížně popsatelné kouzlo, které se vám pokusíme zprostředkovat v následujícím videu.

Shadow of the Beast nabídne emulaci původní Amiga verze

Milovníci Amigy a Shadow of the Beast by si teď mohli otevřít něco na oslavu. 17. května vychází kompletně nová verze Shadow of the Beast pro PlayStation 4. Vývojáři z Heavy Spectrum oznámili, že si budete moci během hry odemknout původní verzi z Amigy, která bude na PS4 běžet skrze emulátor. Jelikož je ale hra proslulá svou obtížností, pro ty, kteří by si na této klasice opakovaně lámali zuby i gamepady, přidali i speciální mód s nekonečnými životy.

PlayStation VR je nový název pro virtuální realitu Project Morpheus od Sony

Zapomeňte na Project Morpheus a zapamatujte si PlayStation VR. Zatímco Project Morpheus bylo kódové označení pro testovací verzi virtuální reality od Sony, PlayStation VR je už oficiální název budoucího produktu, určeného pro koncové uživatele a zákazníky. Jestliže tedy budete chtít příští rok koupit headset virtuální reality pro PlayStation 4, měli byste na pultech obchodů hledat PlayStation VR.

Nová verze Shadow of the Beast slibuje veteránům propracovanou akci

Jeden z těch méně pravděpodobných návratů staré legendy na novou konzoli je určitě chystaný Shadow of the Beast. Ten vyšel svého času na Amize, ale teď se podívá exkluzivně na PlayStation 4. Vývojáři nevynechali ani letošní E3, kde se snažili přesvědčit hráče především o tom, že nová hra bude jak pro všechny, tak i pro hardcore veterány, kteří si ji pamatují z dob minulých.

Fight Club #224 HD: Staré lásky nerezaví

Pavel si užíval pár dnů volna a ve 224. Fight Clubu jsme tak sešli v trochu netradiční sestavě. Místo moderátora zaujal Lukáš Grygar a tradiční inventář v podobě Martina Bacha a Petra Poláčka doplnil do finální čtveřice host, kterého jsme v klubovně už dlouho nepřivítali - šéfredaktorka Re-Play a nového Tiscali webu Booom.cz Alžběta Trojanová. Hlavní slovo měl ale Lukáš. Minulý týden se totiž jako jediný Čech zúčastnil akce Star Wars Celebration, na níž byly odtajněny nové informace o filmové Episodě VII a především o reinkarnaci multiplayerové akce Star Wars Battlefront. 

Bleskovky

  • 19. 5. 2016 - Video: Trailer ke hře Shadow of the Beast vydaný při příležitosti uvedení hry na trh.

  • 12. 5. 2016 - PS4 verze hry Shadow of the Beast zabere na pevném disku 8 GB.

  • 30. 3. 2016 - Shadow of the Beast vyjde na PS4 17. května.

  • 30. 10. 2015 - PS4 verze Shadow of the Beast vyjde 27. ledna 2016. (+­ nový trailer z PGW)

  • 17. 4. 2015 - Video: 2 minuty gameplay záběrů z rané verze Shadow of the Beast. (+ screeny)