Shelter 2

Shelter 2

Články

Zvířecí adventura Shelter pokračuje třetím dílem se slony

První dva díly zvířecích dobrodružství Shelter u kritiků moc nezabodovaly, ale zjevně se líbí hráčům, což indie studiu Might and Delight stačí jako důvod pokračovat. Po jezevci z prvního dílu a rysovi z druhého se v Shelter 3 stáváte opatrovnickou slonicí.

Souhrn recenzí, které vyšly na Games.cz v únoru a březnu

Od posledního souhrnu uplynuly skoro dva měsíce a na Games jsme mezi tím publikovali přes 30 recenzí malých, velkých, dobrých i méně dobrých her. A protože se vám řada titulů jistě už dávno vykouřila z hlav, nabízíme vám k nahlédnutí komentovaný soupis jejich recenzí, abyste viděli, co všechno za hry vám uniklo a musíte si ještě zahrát (než vyjde další pecka, na kterou čekáte).

Survival sandbox Shelter 2 připomíná videoherní zvířátko na konec

Zvířátka táhnou lidi bez rozdílu zájmů, jak svého času dokládala oblíbená rubrika „zvířátko na konec“ v hlavních zprávách TV Noha. Němá tvář vypráví příběh už jen pohledem, a když se navíc octne v obtížné životní situaci, může se z toho člověk pominout. Tvůrcům z Might and Delight se bohužel nepodařilo prvoplánově silné téma v prvním Shelter dostatečně vytěžit, protože příběh jezevčice, která se pokouší zachránit co nejvíce svých mláďat během cesty nebezpečnou krajinou, dojel na nudu – vizuální i herní. Právě vycházející Shelter 2, ve kterém štafetu po jezevčici přebrala rysice, navazuje na jedničku tématikou a vlastně i zpracováním, ale snaží se rozvést herní stránku. Jestli to funguje, vám brzy napovíme v recenzi. Mezitím se ale můžete davově dojímat nad další upoutávkou.

Shelter 2 simuluje život rysa a vyjde počátkem března

Pokračování zajímavé, ale poněkud nedomyšlené survival adventury Shelter má konečně finální datum vydání - 9. března. Důvodem všemožných zdržení samozřejmě nebyl nic jiného, než snaha autorů dotáhnout hru do co možná nejlepší podoby, a přidat do ní větší množství unikátních prvků. S ohledem na podobné sliby nelze než doufat, že tomu tak skutečně bude a Shelter 2 se povede lépe než jedničce. Ten si na serveru Metacritic vysloužil nepříliš lichotivé průměrné skóre 69 % a od nás si odnesl ještě méně.

Lov statečné rysice na prvních záběrech z hraní Shelter 2

Minule jsme hráli s jezevčicí, tentokrát jde o rysici. Právě změna ústřední "postavy" by mohla Shelter 2 posunout do mnohem zajímavějších a zábavnějších vod. Druhý Shelter bude opět dobrodružstvím o přežití, ale už jen z povahy hlavní protagonistky se můžeme těšit na mnohem záživnější a hlavně akčnější hratelnost. Nedílnou součástí života rysice je totiž lov jiných zvířat, aby přežila nejen ona, ale hlavně její mláďata.

V nelítostné přírodní adventuře Shelter 2 nahradí jezevce rysové

První Shelter přišel se zajímavým motivem matky jezevčice, která se v divoké přírodě stará o své potomstvo. Zůstalo však jen u zajímavého námětu, výsledná hra i přes nemalý potenciál zůstala příslibu hodně dlužna, což shrnuje Pavlova recenze. Švédské studio Might and Delight se ale poučilo z chyb první hry a nyní představuje Shelter 2 s novým systémem správy zvířecí rodinky.
Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
17. března 2015
Recenze