South Park: The Stick of Truth
Věková dostupnost

South Park: The Stick of Truth

Články

Drzý a přisprostlý South Park: The Stick of Truth vyjde i na Switch

Trvalo to, ale přesto se majitelé Switche dočkají. Ubisoft oznámil, že nadmíru povedené RPG South Park: The Stick of Truth vyjde i na přenosné konzoli od Nintenda a to už příští týden, 25. září. The Stick of Truth vyšel už před více jak čtyřmi lety, ale pořád jde o relativně unikátní, a hlavně povedené RPG.

South Park: The Fractured but Whole vyjde v prosinci - s upraveným soubojovým systémem

Loňské oznámení RPG South Park: The Fractured but Whole vyvolalo u fanoušků The Stick of Truth smíšené reakce. Za pokračování povedené jedničky byli rádi a dohled tvůrců South Parku Treye Parkera a Matta Stonea jim dával záruku kvality scénáře a vtipů. Znervózňovalo je však, že vývoj na místo studia Obsidian zajišťuje Ubisoft San Francisco. Po prezentaci hry na letošní E3 2016 už je ale jasné, že šlo o nervozitu zbytečnou. Změny, které The Fractured but Whole oproti jedničce nabídne, se zdají být k lepšímu.

Best of 2014: Překvapení a zklamání roku

Blížíme se do finále. Brzy vyhlásíme nejlepší hry roku 2014 podle redakce i čtenářského hlasování, ale ještě před tím je na čase shrnout, které hry nás v roce 2014 nejvíce překvapily, a které naopak zklamaly. Kandidátů bylo, jako obvykle v obou kategoriích, celá řada. A jako každý rok je třeba zdůraznit, že nejde o výběr nejlepších a nejhorších her. Hry, které pro nás byly zklamáním, neoznačujeme nutně za špatné, jen výrazně nenaplnily naše očekávání. A přesně opačně je to s hrami, které nás překvapily. Čekaly jsme od nich méně nebo vůbec nic, ale když vyšly, s chutí jsme si je zahráli, i když se nedostaly mezi nejlepší ve svých žánrových kategoriích. A o které hry se jedna?

Best of 2014: Nejlepší RPG

S rokem 2014 se do RPG žánru vrátila otázka stará jako lidstvo samo. Co je tou nejlepší kategorií v rámci „her na hrdiny?“ Na jedné straně stojí dungeon se svými přesně danými žánrovými pravidly, spartánský, sázející na souboje, hádanky a osobnost postav, které vám hra moc nevykládá, ale spíše si ji domýšlíte. Na druhé straně stojí klasické příběhové RPG. Upřednostňuje vyprávění, malování světa v jemných nuancích a vyžívá se v dialozích. Někteří z nás nechtěli tuto Sofiinu volbu provádět, ale nakonec se tíha rozhodování trochu ulehčila, když jsme si uvědomili, že minulý rok byl pro fandy RPG doslova žní a obrovská konkurence nechala spoustu skvělých kousků před branami finálové pětky.

Vánoční dárky na poslední chvíli v novém dilu pořadu Games TV

Sháníte na poslední chvíli dárky? A co takhle nějaké parádní hry, na které se v Games TV ještě nedostalo? Vánoční díl pořadu, který připravujeme pro internetovou televizi Stream.cz, je prodchnutý pohodovou atmosférou svátků a doporučujeme ho každému, kdo by si chtěl kromě bramborového salátu užít i to nejlepší, co letos na herním trhu vyšlo.

Bleskovky

  • 18. 7. 2018 - Ubisoft vydá v září digitální verzi hry South Park: The Stick of Truth pro Nintendo Switch.

  • 26. 1. 2018 - Od 13. února si můžete samostatně zakoupit Xbox One a PS4 verzi hry South Park: The Stick of Truth.

  • 14. 6. 2016 - Seznam trofejí hry South Park: The Stick Of Truthpotvrzuje i PS4 verzi hry.

  • 13. 6. 2016 - Pokud si objednáte hru South Park: The Fractured But Whole, získáte South Park: The Stick of Truth zdarma. Hra vyjde 6. prosince. (+ trailer, gameplay)

  • 18. 4. 2014 - NPD: Nejprodávanější hry v březnu 2014 - 1. Titanfall, 2. inFamous: Second Son, 3. South Park: The Stick of Truth. Nejprodávanějším hardwarem byla konzole PS4. Major Nelson k tomu dodal, že nejde o sprint, ale o maraton a vědí, co je potřeba dělat.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
100/100
Datum recenze:
4. března 2014
Recenze