Spelunky

Spelunky

Články

Seznamte se se zákulisím vývoje Metal Gear Solid, Baldur’s Gate II a World of Warcraft

V redakci jsme si velmi oblíbili knihu Blood, Sweat, and Pixels od Jasona Schreiera z Kotaku. Odkrývá totiž roušku tajemství, která zahaluje vývoj úspěšných her, rozšiřuje čtenářovo povědomí o náročném procesu a vysvětluje, proč se v našich oblíbených hrách vyskytují některé věci, které nám vadí. Podobných knih je samozřejmě víc a nejnovější Humble Bundle jich nabízí dvě desítky.

Chystá se druhý díl kultovní plošinovky Spelunky

Spelunky je podle mého (a nejen mého) názoru jednou z nejlepších nezávislých her posledního desetiletí, a nikomu bych v žádném případě nezazlíval, kdyby z věty vyškrtl slovo „nezávislých“. Vynikající hopsačka, v níž se snažíte prodolovat náhodně generovaným podzemím plným pokladů a pastí, je brutálně těžká, ale také úžasně uspokojivá, když se vám konečně podaří překonat její záludné nástrahy. A dobrodružství nekončí. Sony totiž v Paříži prozradilo, že se chystá Spelunky 2.

Procedurálně generovaný obsah může být velká věc i pouhý experiment

Můj prokrastinační démon našel novou potravu. Táhne mě k ní téměř každou hodinu, jako kdybych byl na jeho vodítku. Jde o horkou jehlou spíchnutou ukázku z No Man's Sky. S očima zářícíma láskou zírám na její instagramovou barevnost a namísto Debutante od 65daysofstatic si pouštím hymnu browncoatů: „Burn the land and boil the sea, you can't take the sky from me.“

Bleskovky

  • 13. 8. 2021 - Oba díly průzkumnické jeskynní série Spelunky brzy vyjdou na Switchi

  • 26. 7. 2016 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v srpnu 2016 zdarma Warriors Orochi Ultimate (XOne), WWE2K16 (XOne), Spelunky (X360, XOne) a Beyond Good & Evil HD (X360, XOne).

  • 2. 10. 2014 - Členové PS Plus programu obdrží v říjnu zdarma hry Batman: Arkham Asylum (PS3), Driveclub PlayStation Plus Edition (PS4), Dust: An Elysian Tail (PS4), Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara (PS3), Pix the Cat (PSV/PS4), Rainbow Moon (PSV/PS3), Spel

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
4. srpna 2012
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
26. září 2013
Recenze