StarCraft: Brood War
Věková dostupnost

StarCraft: Brood War

Články

Zmrtvýchvstání StarCraftu – krále strategií

Málokterá hra byla ještě za svého života tolikrát označována za mrtvou jako StarCraft II. A ačkoliv se nabízí namítnutí, že katastrofické vize přehnaně dramatických fanoušků obvykle nedocházejí naplnění, SC2 měl jednu chvíli opravdu namále. Blizzard se nicméně chytil za nos a rok 2018 se pro jeho nejstarší esportovou značku stal jedním z nejlepších v historii.

Blizzard vydal první StarCraft i s datadiskem Brood War zdarma

Osm let. Taková doba nás dělí od předchozího patche pro StarCraft: Brood War, zatímco od vydání hry uplynuly téměř dvě dekády. Mezitím ušel herní průmysl obrovský kus cesty, ale jedna z nejpopulárnějších strategií se pořád drží a teď dostala nový patch. Největší novinkou je dříve oznámené vydání hry zdarma, k němuž právě došlo.

V létě vyjde remaster klasické RTS StarCraft, původní hra bude od příštího týdne k dispozici zdarma

Lhal bych, kdybych tvrdil, že namísto remasteru prvního StarCraftu bych od Blizzardu nechtěl spíš remaster prvního Diabla, ale jsem člověk přející – mám tedy radost za Adama a všechny ostatní fanoušky StarCraftu, že se letos v létě dočkají vyleštěné podoby původní hry i datadisku Brood War s celou řadou užitečných úprav a vylepšení. Co konkrétně lze od StarCraft: Remastered čekat?

HádejHru: otestujte své znalosti StarCraft série v našem kvízu

Hlavní příběh série StarCraft uzavřel po sedmnácti letech datadisk StarCraft II: Legacy of the Void, ale tvůrci z Blizzardu si připravil pro hráče ještě jednu specialitku: dodatečné mise Nova Covert Ops. Tvůrci je vydají ve třech balíčcích a první už je čerstvě venku. Než se do něj pustíte, proč si neotestovat, co všechno si ze StarCraft univerza pamatujete, v našem zapeklitém kvízu?

Blizzard chystá úpravy Warcraft III, StarCraft a Diablo II pro současný hardware a operační systémy

Warcraft III, StarCraft a Diablo II jsou už všechny staré více jak deset let, StarCraft dokonce sedmnáct. Teoreticky tak s jejich během na moderních počítačích a operačních systémech nastat technické problémy, kterým se chce Blizzard vyvarovat. Proto na svém webu zveřejnila firma inzerát na pozici "senior software inženýra" pro vyjmenované staré hry. Úkolem kandidáta je stručně řečeno zajistit, aby výše zmíněné klasiky fungovaly na aktuálních strojích a systémech.