Syberia 3

Syberia 3

Články

LEVEL #312: Zvíře v každém z nás

Zvíře v každém z nás

Best of 2017: zklamání roku

V Síle musí existovat rovnováha. Jakkoli jsme si celý herní rok 2017 naplno užili, v celé té krasojízdě se i tak vyskytlo pár nepříjemných hrbolků. Nechceme tady vypisovat nejhorší hry roku, nýbrž tituly, které třeba samy o sobě byly celkem zábavné, ale vzhledem k jejich značce nebo potenciálu jsme od nich čekali mnohem, mnohem víc. Pojďme teď společně prolít hořké slzy nad tím, co mohlo být, a nad tím, co jsme nakonec dostali.

LEVEL 274 zpovídá dva legendární tvůrce adventur a řeší grafiku otevřených světů

Venku to tak úplně nevypadá, ale věřte tomu. Jaro je tady. Spolu s jeho ne úplně povedeným startem ale přichází i zbrusu nový LEVEL 274, který vám snad ten nečas venku alespoň trochu vynahradí a zpříjemní. Pěkně v klidu a teple můžete usednout třeba k rozhovorům se dvěma adventurními legendami – tvůrcem Syberie Benoîtem Sokalem a autorem The Longest Journey a Dreamfall Ragnarem Tørnquistem. Vedle jejich povídání s Petrem Ticháčkem vám nabízíme i velké téma o problémech některých herních vývojářů s fenoménem early access, tedy her s předběžným přístupem, velký článek Jakuba Kováře o zákulisí přípravy velkých otevřených světů ve hrách nebo pohled na novou generaci grafických karet od Nvidie a AMD. Zkrátka, nový LEVEL je tady a vy byste si ho určitě neměli nechat ujít!   !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '234572886741524'); fbq('track', "PageView");

Vychází Syberia 3 a spíš než na vizuální stránku sází na příběh

Kate Walker, hlavní hrdinka adventurní série Syberia se zítra vrátí. Po třinácti letech vyjde třetí díl, na jehož launch trailer se můžete podívat. Ten se opět soustředí především na příběh, což je pro Syberii to hlavní, ale ukáže i trochu z akce. Ve videu tak například uvidíte jízdu na sněžných pštrosech, což jen podtrhuje snahu o trochu variabilnější hratelnost.

Dojmy z hraní - Syberia III sází vše na atmosféru a nostalgii

Benoît Sokal zná své publikum a chce mu vyjít vstříc. Neklade si za cíl posouvat hranice žánru, nevymýšlí nic, co by mohlo hráče zmást nebo znejistět. Naopak, v druhém pokračování svého největšího hitu, melancholické adventury Syberia, jde cílevědomě vstříc těm, kteří dobrodružství bývalé právničky Kate Walker dodnes řadí mezi své nejoblíbenější herní zážitky. Pokud lze soudit ze zhruba půlhodinové ukázky ze hry, Syberia III své věrné příznivce nezklame. Ostatním ale zřejmě mnoho vzrušujících zážitků nenabídne.

Bleskovky

  • 5. 1. 2017 - Constructor HD vyjde v únoru. Valhalla Hills Definitive Edition, Syberia 3 i Vikings: Wolves of Midgard dorazí v březnu.

  • 24. 5. 2016 - Syberia 3 vyjde na PC, Xbox One a PS4 1. prosince.

Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
26. dubna 2017
Recenze