Syndicate (1993)

Syndicate (1993)

Články

Retro GamesPlay – Syndicate

Studio Bullfrog a Petera Molyneuxe snad není třeba žádnému hráči, který se zajímá o starší hry, představovat. Než tento anglický tým v roce 1995 koupila společnost Electronic Arts, vytvořil celou řadu her, které dnes hráči považují za „legendární“. Populous, Theme Park, Powermonger, Magic Carpet a samozřejmě i Syndicate – taktickou real-time akci z blízké budoucnosti s parádní atmosférou, těžkým ovládáním, stejně náročnou obtížností a báječnou atmosférou. Kdo si na své zážitky z hraní pamatuje, může si je dnes s námi připomenout. Kdo Syndicate nikdy nehrál, může se podívat, o co doposud přicházel.

LEVEL 243 pátrá, kdo hlídá hlídací psy a rozdává skvělou střílečku Sine Mora

Redakce těsně před hektickou herní výstavou E3 2014 dokončila 243. číslo Levelu, které se počínaje dneškem vystavuje za 99 Kč /4,99 Eur ostrému světlu letního slunce na stáncích nebo ještě ostřejšímu světlu zářivek v trafikách a obchodech po celé republice. Ekologičtěji či ekonomičtěji založení čtenáři Levelu si mohou nové číslo pořídit jako obvykle za 79 Kč v digitálních prodejnách Publero a Floowie, ale čert vem formu, podstatný je přeci obsah. LEVEL 234 nabízí opět cca 114 stránek převážně tematického čtiva nejenom na letní večery, které redakce zabalila do černobílé obálky s kyber lebkou. Hlavní hrou čísla je Watch Dogs, což určilo téma několika článků. Snad vás budou bavit, což lze vyjádřit i v souvislosti s plnou hrou. Nádhernou střílečku Sine Mora možná vůbec neznáte, o to víc ale budete překvapení, když tento devítkový skvost alespoň vyzkoušíte. Kdo nemá zájem, může kód darovat známým a věnovat se pouze magazínu, který obsahuje následující...

Když hry stárnou: lesk a bída herních remaků

„Videohry, na rozdíl od filmů nebo hudby, vůbec nestárnou.“ Právě takový názor byl ještě před dekádou hojně slyšet z úst veteránů, dle jejichž nazírání zůstávají pravidla osmibitovek a arkád tesaná do kamene, a tudíž stejně platná dnes, jako kdysi. Průmysl však tuto moudrost ignoroval, a zvláště v posledních letech jsme se tak dočkali epidemie HD remaků, duchovních předělávek či totálního znásilňování někdejší značky.

Novinky na GoG.com: Podpora Mac OS X a Interplay výprodej

Lidé z CD Projektu nezapomínají při každé příležitosti zdůraznit, jak jsou velcí fanoušci hardwaru od Applu. Zcela nepřekvapivě se to projevuje i na jejich aktivitách, konkrétně na zpřístupňování her a služeb od CDP právě uživatelům Maců. Už dříve tak vyšla Mac verze prvního Zaklínače, a krom oznámení Mac verze druhého Zaklínače je pro majitele Maců podstatné, že pro ně CDP připravili Mac OS X verze 50 klasických i novějších her.

Původní Syndicate a World Rally Fever na GoG.com

Asi nebude úplná náhoda, že v den, kdy EA oznámí vydání kooperativní demoverze střílečky Syndicate zároveň oznámí chlapci z GoG.com vydání původního Syndicate na svém portálu. Ale komu by to vadilo, když Syndicate odolal zubu času relativně se ctí, a když si člověk odmyslí otravné doprovodné mise a době svého vzniku poplatný mizerný pathfinding, tak dokáže nabídnout setsakra napínavou hratelnost a pro fanatiky přes zkoušení různých postupů při řešení mise to může být dokonce ráj na virtuální Zemi.

Bleskovky

  • 4. 3. 2015 - Origin nabízí zdarma plnou verzi legendárního titulu Syndicate.