Aliens: Colonial Marines – čekejte realismus, ne arkádu
zdroj: tisková zpráva

Aliens: Colonial Marines – čekejte realismus, ne arkádu

3. 2. 2012 17:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Z rozhovoru s Randy Pitchfordem z Gearboxu si určitě odnesete jedno – tenhle člověk má...

Z rozhovoru s Randy Pitchfordem z Gearboxu si určitě odnesete jedno – tenhle člověk má vetřelčí ságu moc rád. Sám to potvrzuje: „Aliens: Colonial Marines je můj vysněný projekt. Tohle je prostě práce, kterou děláte s láskou. A naší vizi hry jsme plně oddáni“. A to prý i přes problémy, které vznikají z tak profánních věcí jako jsou termíny dokončení (viz zprávu o zpoždění).


To, co od hry máte především čekat, je důraz na realismus. Tedy, nemáme si z videí odnést dojem nějaké arkádové akce. Hra bude mnohem více inklinovat k drsnému, realističtějšímu boji. Na druhou stranu, co se týče toho, kolik zbraní poberete, se nechtěl vyjadřovat. Jen poukázal na to, že zde samozřejmě bude pohled skrze mířidla.

Co se týče samotného zobrazení hlavních (anti)hrdinů vetřelců (lidi jsou jen reprodukční vaky, za které náhodou hrajete), Gearbox vnímavě pochopil, že se jim nepodaří zreplikovat dojem z prvního v prvním filmu. Co se týče ukazování vetřelců, nebude se tedy chodit nekonečně dlouho kolem horké kaše.

„Bavilo nás představovat si různé možnosti, ale nepřistupujeme k tomu tak, že by nikdo nevěděl, jak xenomorf vypadá. Máme několik skvělých variant, které jste ještě neviděli, a z jejich představení se budeme snažit vytěžit maximum“. To je velmi zdravý přístup, protože s ohledem na kultovní statut série by bylo zbytečné se tvářit: „nevíte, co se děje, nevíte to, baf, vetřelec, to jste nečekali, že?“.

Velký důraz prý Gearbox klade i na multiplayer, který čeká ještě nějaké to testování. To prý ostatně platí pro celou hru, což je zároveň důvod, proč se Pitchford o některých věcech nerozpovídal více. Tvůrci prý stále naslouchají testerům a mění nastavení. Tak teď ještě vychytat ty prokleté termíny a uzávěrky...

Nejnovější články