Best of 2014: Nejlepší DLC a datadisk
zdroj: tisková zpráva

Best of 2014: Nejlepší DLC a datadisk

18. 1. 2015 16:08 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Mnozí je proklínají, jiní v nich vidí úpadek herního průmyslu, ale ať už jim říkáme DLC, datadisk, expanze nebo rozšíření, mohou představovat skvělou přidanou hodnotu k původní hře. Někdy přináší samostatnou kampaň, jindy mód, který zcela promění hratelnost původního titulu. U těch nejlepších ale prakticky vždy platí, že přináší do původní hry buď něco nového, nebo rozšiřuje skvělou zábavu původní hry. Rok 2014 byl samozřejmě DLC a datadisků plný, ale když jsme oddělili zrno od plev, vylezla nám následující pětice těch nejlepších.

Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Ardennes Assault je hodně speciálním případem datadisku. Ke spuštění nevyžaduje původní hru, ale stále se hrdě hlásí ke své starší sestře z ruské fronty. Zároveň je ale Ardennes Assault příkladem dobře odvedené práce, která udělá radost fanouškům původního titulu. Kampaň je příjemně dlouhá a převádění jednotek mezi bitvami společně s nutným taktizováním na strategické mapě tvoří skvělý přídavek, který vydrží řadu zábavných hodin.

The Last of Us: Left Behind

Rozšíření Left Behind nevymýšlí nic nového, ale servíruje to, čím bezkonkurečně zabodovala původní hra. Příběh Ellie a její kamarádky je návratem k hrdince původní hry, který ale díky retrospektivě neničí konec umělým natahováním. Naughty Dog v Left Behind ukazují sílu svého stylu vyprávění, opět vám nahání strach a samozřejmě vás doženou, když už ne k slzám, pak do velmi emocionálně rozkolísanému stavu. Left Behind disponuje hutnou atmosférou a ještě víc prokresluje postavu Ellie, což každý fanda původní hry musel ocenit.

Hearthstone: Goblins vs Gnomes

Co může být pro sběratelskou karetní hru důležitější, než vydání velkého datadisku? Správně, nic. Goblins vs Gnomes přinesla 143 nových karet, které výrazně pozměnily jak existující balíčky, tak daly vzniknout velkému množství nových. A to je přesně to, co od karetní expanze člověk chce – oživení herního prostředí, inovaci a to vše samozřejmě bez rozkolísání balancu hry. Což se podařilo a výsledek potěšil drtivou většinu hráčů tohoto stále populárnějšího karetního titulu. Svou roli tak GvG splnila na jedničku a Blizzard má chvilku na vydechnutí než bude komunita požadovat další expanzi. Koření a karty totiž musí proudit.

Arma 3 – Zeus

Jak co nejvýrazněji změnit hratelnost válečné akční hry, která koketuje s přízviskem „simulace?“ Udělejte z ní vojenskou variaci na Dračí doupě! DLC Zeus patří k nejvýraznějším a nejnápaditějším rozšířením, které jsme loni viděli. Jeden hráč se dostává do role titulního Dia a skupince hráčů šije pomocí chytrého editoru misi na míru v reálném čase. Ať jde o spawnování nepřátel na určitém prostoru, úpravu prostředí, aktuální „atmosférické“ triky a samozřejmě i vytváření úkolů, výsledkem je skvělá zábava pro skupinku kamarádů.

Shadowrun: Dragonfall

Jestli chcete příklad datadisku, který je lepší než původní hra, podívejte se na Shadowrun: Dragonfall. Už původní Returns představoval zábavný návrat do známého světa, ale teprve Dragonfall jej nabídl v plné kráse. Jednoho hrdinu tentokrát vystřídala celá parta, o kterou se staráte, a samotný Berlín vás přivítá depresivnější a propracovanější kyberpunkovou atmosférou. Víc předmětů, víc možností, jak řešit některé situace a větší flexibilita při profilování postavy dělají z Shadowrun: Dragonfall vynikající kyberpunkový RPG zážitek a datadisk, při jehož hraní fanoušci původní hry chrochtají blahem.

 

A nejlepším DLC a datadiskem roku 2014 podle redakce Games.cz se stává…

Best of DLC zdroj: tisková zpráva

Arma 3 – Zeus

Dělat pána jeskyně, tedy Dia, pro skupinku vojáků, které představují vaši kamarádi? Skvělá zábava a ve chvíli, kdy z pozice tvůrce dobrodružství rozčísnete božským bleskem oblohu a klidně i domek, pochopíte, jak velký potenciál se v Arma 3 – Zeus skrývá. Možnost měnit průběh mise v reálném čase nabízí flexibilitu, o jaké se jiným editorům misí může jen zdát. Zeus nepřináší jen něco nového k původní hře. Kompletně mění styl, jakým můžete multiplayer Arma 3 hrát. Proto si zaslouží ultimátní ocenění.

V rámci naší série Best of 2014 článků, ve které shrnujeme to nejlepší za rok 2014, doposud vyšly následující kousky:

Nejnovější články