Bethesda odmítla možnost dělat RPG Hra o trůny kvůli Skyrimu
zdroj: tisková zpráva

Bethesda odmítla možnost dělat RPG Hra o trůny kvůli Skyrimu

15. 9. 2011 13:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste fanoušky Martinovy série Píseň ledu a ohně, a přejete si nějakou její herní adaptaci v podobě vysokorozpočtového RPG, jistě vás nepotěší Todd Howard z Bethesdy - přišel se zprávou, že jim byla předložena možnost zpracovat RPG z tohoto světa a oni po důkladném zvažování odmítli. „Když s tím přišli, všichni jsme zajásali. Píseň ledu a ohně? Sem s tím! Lidi ve studiu byli nadšení a sedlo to do stylu, jaký máme“. Takže vše vypadalo dobře, alespoň chvíli. Jenže pak se asi všichni zamysleli a uvědomili si, že je tu ještě jedna věc - Skyrim.

Studio mělo totiž v plánu další díl ze série The Elder Scrolls a RPG adaptace Západozemí by jim vyřadila tuto eventualitu z možností. „Chtěli jsme pracovat na našem vlastním světě. Tam jsme chtěli investovat náš čas. Než jsme se do Skyrimu pustili, měli jsme jednání s lidmi zastupujícími G.R.R. Martina. Mysleli si, že by se nám spolupracovalo dobře a mysleli jsme si to i my. Ale pak jsme si rozmysleli, kde leží naše priority. Ale bylo to lákavé“.


Takže RPG, minimálně od Bethesdy, nebude. Snad nás uspokojí alespoň strategie Game of Thrones: Genesis. Stejně se člověk musí zamyslet hned nad několika věcmi. Třeba jak by se Bethesdě vedlo ve světě, který je de facto licencovaný, má svá vlastní pravidla a velmi, velmi oddanou komunitu fanoušků, která by zle kritizovala každý přešlap. Pro Bethesdu by to mohl být vstup do jámy lvové, protože míra svobody, kterou mají při tvorbě Elder Scrolls, by byla značně limitována.

Zamysleme se však i nad tím, jak by takové RPG vypadalo? Svobodně, jako je právě Elder Scrolls, tedy velký svět, který byste ve své roli projížděli? Anebo spíše příběhově sevřené vyprávění ve stylu BioWare? Prosté převyprávění dosavadních událostí knih by nestačilo, tím spíše, že cyklus není dokončen. Možná právě v tom by právě byl prostor pro kreativní tvorbu.

Nejnovější články