Borderlands 2 přinesou chytré nepřátele a víc zbraní
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 2 přinesou chytré nepřátele a víc zbraní

7. 9. 2011 13:42 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Příznivci postapokalyptické kombinace FPS a RPG s netradičním vizuálním stylem, který je trnem v oku všech uctívačů hyperrealismu, jistě čekají na každou novou zprávu o Borderlands 2.

Něco už jsme vám řekli v článku nebo v prvním rozhovoru z Gamescomu, ale není na škodu některá fakta znovu připomenout a přidat k nim nová. Takže, nebudeme tu už mít postavy z minulého dílu, ale objeví se v rolích NPC. Samotná hra se odehrává pět let po událostech prvního dílu.

Prostředí už nebude jednotvárně prašně hnědé, ale dojde i na zelenou travičku nebo trochu té vody v pevném stavu a lávu, ta nemůže chybět. Velkého vylepšení se dočká systém zbraní. Zatímco v první hře jste měli na modifikaci své zbraně tak šest kousků, ve dvojce by se mělo číslo pohybovat mezi dvanácti až čtrnácti. Stejně tak zbraně, které vypadnou z bossů, budou mít mnohem víc „osobitější“ a budou se zásadně lišit dle virtuálních výrobců.



Můžeme tedy čekat, že zbraně od banditů budou hlavně o kapacitě, jiní výrobci se ale specializují třeba na kadenci, různé typy munice a podobné prvky. Podobně vylepšená bude i grafická podoba, u níž se prý zapracovalo hlavně na shaderech a kvalitě zpracování. Styl naštěstí zůstane stejný. Ostatně, ten prý nakonec ovlivnil i mnohé herní prvky. Když máte ujetou hru, od nějž odvodíte trochu ujetý grafický styl, není těžké pak další ujetosti do světa zakomponovat. A Borderlands to jen svědčilo.

Nicméně, hlavním trumfem by asi měla být vylepšená AI, která nebyla v první hře z těch nejchytřejších. Nyní už by měli být protivníci schopni toho, čeho vy. Takže budou hledat různé cesty, zvládnou třeba i navigaci přes střechy, pokud se tam dostanou apod. Prostě by vám měli pořádně zatopit. Hráče na PC pak jistě potěší, že pro jejich platformu bude mít hra vyvinutý speciální interface, který bude odpovídat specifikům hraní s myší a klávesnicí.

Nejnovější články