Co čekat od Risen 2?
zdroj: tisková zpráva

Co čekat od Risen 2?

19. 8. 2010 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Včera oznámené akční RPGčko by mělo obsáhnout více ostrovů, brnění, nebo emancipovaných ženských.

Znáte to: vždycky, když se pracuje na nějakém pokračování, mluví autoři o tom, jak bedlivě naslouchali přáním hráčů na oficiálních fórech. Pojďme si tedy tuto situaci představit v případě RPGčka Risen 2, které bylo včera bez bližších detailů oznámené na GC '10, a podívejme se, po čem touží hráči jeho prvního dílu. Zřejmě nejfrekventovanějším přáním je ještě větší a rozlehlejší herní svět, plný temnějších bažin a hlubších pralesů. Aby se zachoval leitmotiv hry, mohlo by se Risen 2 odehrávat ne na jednom, ale třeba několika ostrovech, které by se postupně otevíraly podobně jako např. v sérii GTA.
Jak ale argumentují jiní, v takovém případě už by se Risen rozlohou blížilo Gothicu 3 a hráč by byl neustále nucen se odněkud přesouvat pěšky. Což by, dodávají druzí, šlo vyřešit třeba přidáním jízdy na koni, ostatně sami vývojáři z Piranha Bytes na toto téma při vývoji jedničky konverzovali v jednom rozhovoru. Srovnání se sérií Gothic zaznívají i v přáních, aby Risen 2 nabídlo víc kouzel nebo výzbroje, a když už, tak aby brnění vypadala k světu a vynikala nějakým osobitým designem, ne jako v původní hře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
obrázky z původního Risen

V době, kdy se ani závodní hry neobejdou bez důkladné tvorby postavy, by se něco podobného mohlo klidně objevit i v druhém díle Risen: už jen proto, aby autoři zasytili poptávku po výběru rasy nebo větším odlišení hrdiny. S čímž souvisí i výtky, že původní Risen (9/10, recenze) neobsahovalo dost ras a hráčských tříd. Komentáře adresují dále to, že v Risen existují postavy, které narozdíl třeba od Two Worlds nelze zabít: např. quest se zlatými miskami šlo vyřešit jedině tak, že jste předměty odkoupili. Proč hráčům nedat na výběr a nenechat je, ať jednají na vlastní pěst?

A konečně se fandové shodují i na jednom neobvyklém bodě: Risen 2 by měl obsáhnout více žen a rozhodně by už všechny nemusely být oblečené jako prostitutky. "Ty, které jsou v Gothicu 3 a teď v Risenu, jsou všechny skoro nahé a buďto tančí na stolech, vytírají nebo vaří pro mužské," stěžuje si jeden z fanoušků a ostatní přisvědčují. A pak je tu přání definitivní: aby se šlo po dokončení hry dál pohybovat v herním světě, dál plnit vedlejší questy nebo třeba ty, které by přinesly pozdější DLC. A co byste od Risen 2 chtěli vy?

Risen 2 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 zatím nemá stanovené datum vydání ani - více o původní hře ve video-recenzi a kompletním zpravodajství.

zdroj: oficiální fóra

levis

Nejnovější články