DC Universe Online to ve free-to-play svědčí
zdroj: tisková zpráva

DC Universe Online to ve free-to-play svědčí

11. 11. 2011 14:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když jsem před více než půlrokem recenzoval sympatickou, ale ne tak úplně strhující onlinovku DC Universe Online, odehrávající se, jak název odpovídá, ve světě komiksové stáje DC, vyslovil jsem v závěru tuto myšlenku: „DCUO na mě zatím působí jako jasný free-to-play model.“ Aniž bych se příliš poplácával po zádech, na má slova došlo, DC Universe Online na F2P model přešlo a nyní hlásí první výsledky přestupu.


V Sony Online Entertainment si mnou ruce nad tím, jak to byl vydařený krok.

John Smedley na Twitteru sdělil, že počet hráčů se zvedl o neuvěřitelných 1000 %, což je skutečně silná injekce vpíchnutá do umdlévající, ale rozhodně ne nepovedené, hry. K tomu přidává další čísla i jiný člen Sony Online Entertainment, Lorin Jameson.

Se zcela pochopitelným nadšením tak může konstatovat: „Přechod DC Universe Online na free-to-play byl komunitou a hráči přijat s heroickým nadšením... připojilo se k nám milion nových hráčů, přičemž jsou mezi PS3 a PC rozděleni rovnoměrně“. Milion hráčů je skutečně hodně dobrá cifra, i když samozřejmě všichni nejsou platící a všichni u hry nevydrží.

Je to ale logické, komiksy, jak od Marvela, tak od DC, jsou prostě popkulturními pilíři a každý, kdo se s nimi setkal, si bude chtít zkusit roli hrdiny ve světě, kde najdete Gotham, Metropolis atd. Zvláště, když to nic nestojí. Mnohem lépe se pak hře nabírají platící hráči, kteří získají přátele, hru si osahají a zjistí, že jim daný styl sedí (nebo ne).

Nejnovější články