Demigod bez ochrany
zdroj: tisková zpráva

Demigod bez ochrany

7. 4. 2008 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nasloucháme těm, co si kupují originálky, říká osvícený vydavatel. Bude i u akční RTS fungovat osvědčený model z Galactic Civilizations?

Chrisi Taylorovi a jeho Gas Powered Games (Supreme Commander, Dungeon Siege, Total Annihilation) se asi nepodařilo přimět největší vydavatele (THQ aj.) k přijetí chystaného titulu Demigod na palubu, a tak se spolčil s firmou Stardock. Ta je takovou easy-cost vlaštovkou mezi vydavateli. Prosazuje jinou politiku než většina "gigantů", což je patrné například na skromnějším rozpočtu na vývoj, menším utrácení za marketing, sázení na digitální distribuci a vynechávání ochrany proti kopírování. Šéf Stardocku Brad Wardell to vysvětluje logicky: řídí se přáním zákazníků, kteří s ochranou nechtějí laborovat, a nikoliv piráty, kteří si hru seženou tak jako tak, pokud se jim zachce.

Naslouchání zákazníkům (nejen co se týká ochrany) se jim osvědčilo při cílení na specifické, dalo by se říct minoritní žánry, jako byly vesmírné strategie Galactic Civilizations II (300 tisíc prodaných kusů při nákladech menších než milion dolarů = tržby v řádu desítek milionů dolarů) nebo nedávném Sins of Solar Empire (za první měsíc na trhu 200 tisíc kusů). Tuto nejprodávanější PC hru února mnozí považují za jasný důkaz toho, že herní PC scéna na tom vlastně není tak zle a že ji nezabíjí primárně pirátství. Ale je otázkou, jestli to samé bude platit i pro Demigod - hybrid akce, RTS a RPG pro úplně jiné publikum než výše zmiňované hry - který žádnou ochranu proti kopírování rovněž nebude obsahovat. Překvapí to vzhledem k vyjádření Taylora, podle nějž tkví budoucnost PC her jedině v serverově založených aplikacích (onlinovkách), které technicky nelze pirátit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Spolu s deseti čerstvými obrázky bylo ohlášeno zdržení z letošních Vánoc do února 2009, po němž autoři slibují několikaměsíční podporu hry updaty zdarma. Demigod přijde jak do kamenných obchodů, tak na nový distribuční online systém Impulse. Ten narozdíl od Steamu nevyžaduje při hraní aktivní připojení k internetu a láká ostatní distributory funkcemi, jako seznam přátel, obdobou achievementů a plánováním akcí pro klany (obrázek rozhraní, rozhovor o Impulse). Všemu bude předcházet veřejná beta v létě - více v našem předešlém zpravodajství:

Bombardovací andělé a ještěři z Demigod  [28.1.2008 20:20 - levis]
Zápas o panteon bohů v Demigod  [22.1.2008 14:14 - levis]
Souboj dvou gigantů v Demigod od Chrise Taylora  [9.1.2008 15:15 - levis]
Odhalení hrdinské akce Demigod  [4.1.2008 09:09 - levis]
zdroj: Shacknews, Sins of Solar Empire diskuse, Wired, vlastní

jd

Nejnovější články