Ghost Games vysvětlují, proč musíte být při hraní Need for Speed stále online
zdroj: tisková zpráva

Ghost Games vysvětlují, proč musíte být při hraní Need for Speed stále online

10. 8. 2015 14:53 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Ghost Games, tvůrci nového Need for Speed, se pokusili vysvětlit, proč právě jejich titul vyžaduje trvalé připojení k internetu. Důvody osvětluje Marcus Nilsson, výkonný producent vývoje hry, v novém čísle papírového Official Xbox Magazine. Nilsson třeba uvádí, že důležitým prvkem je reaktivita hry a přizpůsobení zážitku každému hráči a jeho stylu hraní na míru. Hráči budou například moci sdílet obrázky ze hry a prohlížet si ty od hráčů jiných. Ocenit obrázky pak půjde něčím podobným jako je palec "like" na Facebooku, což se autorovi fotky vrátí v podobě herní měny.

Dále chtějí tvůrci v rámci trvalého připojení k internetu využít řady zabudovaných systémů Xbox One (připomínám, že se jedná o článek pro oficiální magazín Xboxu, lze tedy očekávat, že se něco podobného objeví i u verze pro PC a PS4) na sdílení dat a videí. Nejdůležitějším prvkem však bude upřednostnění Autologu, který dostane poněkud přívětivější podobu a bude se snažit hráčům podat úspěchy či nezdary jeho přátel jako součást vyprávění hry. Zkrátka má jít o krok vstříc sociálnějšímu závodění, jak se o to snažili už třeba tvůrci Driveclub - zpočátku ne moc úspěšně.

Inu, uvidíme, jak se s tím Ghost Games poperou, a zda se jim především podaří vydat hru stoprocentně funkční již od samého začátku. Přesvědčíme se o tom na Xbox One, PS4 a PC již 3. listopadu.

Nejnovější články