Hry Harry Potter a Street Fighter IV příští rok
zdroj: tisková zpráva

Hry Harry Potter a Street Fighter IV příští rok

19. 8. 2008 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Posuny čistě strategického rázu, za něž mohou filmová dvojčata. + NOVÝ TRAILER Z PRINCE DVOJÍ KRVE

Obrázek zdroj: tisková zpráva Odklady těchto dvou chystaných her mají společné to, že jsou čistě strategického rázu a mohou za ně filmová dvojčata. Premiéra filmu Harry Potter a Princ dvojí krve se totiž nečekaně přesunula z listopadu až na 17. července 2009. Ředitel Warner Bros vysvětlil slovy, že letní období je ideální pro uvádění rodinných filmů a že stále pociťují důsledky dřívější stávky scénáristů.

Tato změna s sebou s největší pravděpodobností vezme i stejnojmennou hru od Electronic Arts. Sice zatím uvedli jen tolik, že vše teprve pečlivě zvažují, ale asi je nad slunce jasné, jak to dopadne. Člověk nemusí být analytikem, aby se dovtípil, že prodejnost zejména PS2 a Wii verzí x-tého herního Harryho (čtyři čerstvé obrázky) by nenačasováním souběžně s kinosály utrpěla. Nebo snad v hlavách marketingového oddělení EA zvítězí odvážný nápad, tzn. že by hra mohla být jedinečnou šancí pro prožití děje filmu s půlročním náskokem? Nechme se překvapit, každopádně oznámení posunu muselo zaskočit i EA, protože jinak by v ten samý den asi nevypouštěli trailer uvádějící v závěru listopad 2008:

zdroj: Archiv


Harry Potter a Princ dvojí krve - trailer na hru

To Capcom už má jasno. Kreslenou bojovku Street Fighter IV, od níž čeká skoro dva miliony prodaných kusů a která není daleko od dokončení (bude předvedena veřejnosti tento týden na GC), neuvede na podzim, nýbrž v březnu 2009. Důvodem je opět cílený souběh s uvedením nového filmu Street Fighter s podtitulem The Legend of Chun-Li, který nebude nijak navazovat na neúspěšného předchůdce z roku 1994. Objeví se v něm postavy Chun-Li, Bison, Balrog a Vega, na nichž bude celý film postaven, avšak dějově s hrou se čtyřkou v názvu souviset příliš nebude - více o ní v předešlém zpravodajství.
zdroj: IGN, PR, GameDaily

jd

Nejnovější články