I DayZ, mod pro Arma II, byl napaden hackerem
zdroj: tisková zpráva

I DayZ, mod pro Arma II, byl napaden hackerem

11. 6. 2012 17:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vážně? Vážně? Pardon, ale, moji drazí, co z toho máte? Před nějakým časem jsme psali o velmi zajímavém zombie modu pro Arma II jménem DayZ, který momentálně běží jen pro potěchu komunitu, protože je stále ve vývoji.

Nicméně nějaký jedinec s malým egem se rozhodl, že nějaká vstřícnost ke komunitě se prostě vyplácet nesmí a tak se rozhodl udělat v modu pěkně, po česku, bordel.


Došlo k prolomení ochrany, přičemž daný jedinec (nechci být v článku vulgární) se pokusil vytvořit ze serverů botnet. K prolomení došlo na US serveru a hacker se dostal k emailovému účtu, kde byly detaily pro FTP vývojářů. Následně toho využil, aby na US hostitelský server pro soubory nahrál vlastní škodlivý soubor. Pokud byste náhodou stahovali z US mirroru, pozor na soubor dayz_auto_updater.exe a pro jistotu si projeďte počítač antivirem. Zde najdete log, kde asi tak hledat.

Vývojáři už samozřejmě napadený server odpojili, identifikovali, kdo prolomil ochranu a zahájili legislativní kroky. Nutno říci, že se tým, který na DayZ pracuje, pořádně naštval, což prezentují i v diskusním vláknu věnovaném celé kauze. Dokonce zveřejnili pár detailů o oné osobě, mimo jiné to, že se tři měsíce vydával za ženu, prodává zlato za reálné peníze z Runescape a má opravdu rád nejmenovaného výrobce hamburgerů. Nicméně vyzývají fanoušky hry, aby mu neposílali výhrůžky a nezveřejňovali žádné své detaily v daném vlákně, protože bude probíhat vyšetřování a není vhodné vše komplikovat.

Každopádně, co bylo třeba opravit je prý opraveno a tým si nyní dá pořádný pozor na podobné exoty, kteří mají za cíl ničit ostatním zábavu a znehodnocovat práci.

Nejnovější články