<i>Halo 3  ODST (Recon) na obzoru</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Halo 3 ODST (Recon) na obzoru</i>

4. 7. 2008 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Deset dnů před výstavou E3 se spekulace rozjely naplno. Bude s Master Chiefem nebo bez a jakého žánru?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Poměrně neznámý netový herní blog Sarcastic Gamer rozhodně nepatří mezi renomované ani citované značky a proto jeho včerejší článek prošel bez většího zájmu: ostatně takových lidí, podle jejichž nejmenovaných insiderů je Halo 4 již plně ve vývoji, se na internetu najde spousty. Navíc, když web uváděl jako prodejní číslo třetího dílu 20 milionu kopií, což je více než dvojnásobně přemrštěné (k lednu to bylo vyexpedovaných 8,1 milionu, i tak skvělý výsledek).

Dnes ráno se však začínají dít věci: nejprve Sarcastic Gamer vydá dodatečný článek s tím, že hra bude oznámená již za deset dní na letošní E3, o chvíli později se pak do věci vloží Gavin Ogden čili bývalý editor anglického OXM a celou věc potvrdí, byť stále jen z pozice informovaného novináře. Argumenty jsou jednoduché: vypustíme-li to, že při osmi milionech kusů se pokračování zkrátka logicky vyrobit musí, již z dřívějška je pak známo, že ve vývoji pod značkou Halo jsou minimálně tři tituly: tím prvním je third-person akční adventura od osamostatněného Bungie, zasazená před děj jedničky, druhou zatím stále tajemný herní projekt režiséra Petera Jacksona a posledním pak cosi od Gearboxu, inspirované myšlenkou knihy Willy Catherové.

Ogden navíc rozumně připomíná, že když Microsoft koncem května odhalil svůj lineup pro E3, byly v něm dvě mezery pro oznámení nových her, v obou případech prý ačkových titulů pro Xbox360. Zda to bude na rychlo upečené Halo IV, akční adventura, spekulovaná věc od Gearboxu nebo něco od Petera Jacksona, není jisté, ale pokud lze Ogdenovi věřit, fanoušky zbožňovaný Master Chief v tom opravdu už hrát roli nebude.

Ostatně, nechme se překvapit - vždyť do E3 zbývá už jen deset dní.

3.7. Znovu oživeny spekulace o tom, že Halo 4 je už ve vývoji a bude oznámeno na E3, na což bychom dvakrát nevsázeli.
26.6. Dle marketingového průzkumu by si lidé přáli vidět Halo ve spojení se stavebnicí Lego, onlinovkou, arkádou nebo střílečkou.
25.4. První hrou od osamostatněného Bungie má být koncem 2009 third-person akční adventura odehrávající se ve světě HALO před dějem jedničky.
24.4. Teprve se hledá kreativní ředitel a producent pro Halo hru Petera Jacksona.
1.3. Preview LEGO Halo v dubnovém čísle EGM jen aprílovým fórem:
Obrázek zdroj: tisková zpráva
6.2. Příští hra Bungie totálně odlišná od Halo.
5.2. Nový projekt Gearboxu údajně inspirovaný knihou One of Ours Willy Catherové a zasazený do světa Halo.
4.1. Kdo si pořídí Halo Wars, bude prý moci nahlédnout na Peter Jackson's Halo: Chronicles ala Zone of the Enders.
zdroj: Gavin Ogden via CVG, Sarcastic Gamer & vlastní

levis

Nejnovější články